Чому досвідчені господині не викидають кавову гущу

0
Як використовують кавову гущу домашні господині
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дачники з числа любителів кави можуть зробити одну дуже корисну справу. Замість того, щоб пускати кавову гущу на скраби для тіла або відправляти їх в каналізацію, збережіть продукт для грядок. Ми розповімо, як користуватися цим нікчемним на перший погляд порошком.

Друге життя меленої кави

Запах кави не переноситься багатьма комахами.

  1. Це кращий і безпечний спосіб захисту грядок від мурах. Як відомо, там, де з’являються ці трудівниці, тля обов’язково з’явиться незабаром. Випиту каву можна сушити, а можна вилити прямо на мурашник з чашки або в місцях, де найчастіше з’являються комахи.
  2. Крім того, це відмінне добриво для рослин, які вважають за краще рости в грунті з високим рівнем кислотності. Це азалії, камелії, троянди, рододендрони, гортензії та інші. Можна дрібно нарізати солому, змішати її із залишками кави і потім розподілити суміш по кущах.
  3. Якщо змішати каву з апельсиновою і лимонною цедрою, то можна відлякати більших шкідників. Найчастіше так відлякуються домашніх вихованців, які хочуть влаштувати туалет в горщиках з домашніми квітами або на клумбах.
  4. Також варто відзначити таку властивість меленої кави, як поліпшення структури ґрунту. Він стає більш пухким і покращується вентиляція, що приносить користь кореневій системі рослин.
попередня стаття4 “секрети” приготування карамелі для тортів
наступна статтяЯк зробити котлети смачнішими за допомогою “маловідомої” суміші продуктів
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я