Як досвідчені городники вирощують чорнобривці

0
Як досвідчені городники вирощують чорнобривці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чорнобривці – це невибагливі квіти, які дивують своєю красою. Серед великої різноманітності сортів зустрічаються карликові та гігантські види. Квіти стійкі до різних умов, що дозволяє посадити їх у будь-яке місце.

Правильна посадка чорнобривців

Садити ці квіти можна не лише насінням, а й саджанцями. Щоб прискорити зростання чорнобривців необхідно посіяти насіння на початку березня і поставити його на підвіконня.

Висаджувати квіти рекомендується у спеціальні контейнери. При цьому в контейнер потрібно додати:

  • чорнозем;
  • перегній;
  • торф;
  • пісок.

Ці інгредієнти є важливими, оскільки допоможуть прискорити зростання чорнобривців. Землю бажано кілька днів потримати на морозі. Це потрібно, щоб загинули шкідливі мікроорганізми. Пікірування розсади буде потрібно, коли на ній з’явиться перше листя.

Досвідчені садівники рекомендують регулярно поливати розсаду, але необхідно стежити, щоб земля не була надто вологою.

Висаджувати квіти в ґрунт дозволяється, коли закінчяться морози. Деякі садівники відразу висаджують насіння у ґрунт. Насіння рекомендується накрити плівкою, яка забезпечить належний захист від зовнішніх впливів.

Особливості догляду за чорнобривцями

Чорнобривці – це красиві квіти, які здатні рости на будь-яких ділянках. Однак пишне цвітіння можливе лише на сонячних ділянках.

Поливати рослини посилено рекомендується лише у першому вегетаційному періоді. Це пов’язано з тим, що через рясний полив рослини можуть почати гнити.

До характерної риси квітів відносять те, що вони не вимагають підживлення. Для доступу повітря до коріння потрібно регулярно розпушувати землю.

Щоб забезпечити естетичну красу, можна спробувати формувати кущі. Якщо прибрати відцвілі суцвіття, то кущі почнуть сильніше цвісти і порадують садівників своєю пишністю.

Як боротися зі шкідниками

Чорнобривці рідко піддаються впливу шкідників. Це пов’язано з тим, що більшості шкідників квіти здатні позбутися самостійно. Коріння та стебла виділяють специфічний запах, який відлякує жуків.

Квіти здатні захистити як себе, а й сусідні рослини дільниці. Досвідчені садівники намагаються висаджувати чорнобривці поруч з іншими рослинами.

Найнебезпечнішим шкідником є ​​павутинний кліщ. Щоб врятувати рослину потрібно забезпечити полив та обприскування.

попередня статтяЯк «Олів’є» перетворити на «кулінарний шедевр»
наступна статтяЧим можна замінити хліб у котлетах
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я