Як правильно пити рожеве вино та з чим подавати

0
Все, що треба знати про рожеве вино: з чого роблять, як правильно пити та з чим подавати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Рожеві вина асоціюються з літом, верандами, відпусткою та поїздками на морське узбережжя. Нічого поганого в такому іміджі немає, але, уникаючи рожевих вин в інший час, ви багато втрачаєте. На думку досвідчених гурманів, складно знайти гастрономічніше вино, ніж гарне рожеве. Головне правило – підбирати під їжу той стиль рожевих, що подобається саме вам і який може бути як легким і невагомим, так і серйозним вином з відчутними танінами. Про інші таємниці про те, як пити рожеве вино та які закуски до нього подавати піде мова далі.

З чого виробляють рожеве вино

Багато хто помилково думає, що рожеве вино виникає в результаті змішування готових білих і червоних вин. Це зовсім не так! Насправді рожеве вино найчастіше виробляється за технологією, схожою на виробництво червоного вина. Відмінність лише у тривалості контакту сусла з мезгою. У випадку з рожевим для сортів, у яких барвники знаходяться в шкірці, процес триває кілька годин. А при роботі з сортами винограду, у яких забарвлений сік, сусло відокремлюють відразу після дроблення та гребеневиділення.

Через різницю винограду та технологій виготовлення рожеве вино може бути найрізноманітніших відтінків — від ніжного та ледь вловимого до насиченого та яскравого. Більшість рожевих вин виробляється з червоних сортів винограду – Піно Нуар, Сіра, Гренаш, Мерло, Мальбек, Каберне Совіньйон, Темпранільо, Санджовезе та Зінфандель. У «Фанагорії», наприклад, для рожевого зазвичай використовується Каберне Совіньйон, Сапераві, Піно Нуар, Каберне Фран.

Батьківщиною рожевих вин вважається Франція, де цей улюблений естетами напій з’явився ще XVII столітті, і по сьогодні ключовим регіоном виробництва рожевого залишається французький Прованс.

Ще одна популярна помилка в тому, що всі рожеві вина — напівсолодкі чи солодкі, тоді як більшість якісного рожевого — сухі та напівсухі.

Як охолоджувати рожеве, в чому і з чим подавати

Найкращий температурний діапазон для подачі рожевих вин – від 8 до 12 градусів Цельсія. Така температура дозволяє підкреслити витончений смак рожевого. Рожеві тихі вина традиційно подають у келихах із округлою чашею та звуженим верхом, як для білих вин, а також у келихах тюльпановидної форми.

Унікальність рожевого — у його універсальності. Рожеве вино не дарма називають найгастрономічнішим серед усіх вин, воно і справді здатне підтримати майже будь-яку страву, хоча, звичайно, є нюанси та певні правила поєднань. Рожеві вина стануть чудовим доповненням до рибних та м’ясних страв, морепродуктів, салатів та десертів, вони здатні збагатити смак легких закусок або відтінити насиченість гострих та копчених страв. І крім того, рожеве чудово справляється з роллю аперитиву або святкового напою, яким можна відзначити будь-яку подію.

попередня статтяЯк на сковороді приготувати смачну альтернативу піци за 10 хвилин
наступна статтяЯк досвідчені дачники використовують сіль
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я