...
ГоловнаЛайфстайлЯкий відросток полуниці вибрати для розмноження

Який відросток полуниці вибрати для розмноження

Підпишіться на нас:

Розмноження полуниці актуальне не тільки для збільшення плантації, але й для заміщення старих кущиків, які слабо плодоносять та часто хворіють.

Процедура вимагає певних знань та дотримання нюансів, без яких неможливий успіх.

Як і з чого починати розмноження полуниці

1. Починають процедуру вибору маточного куща. Розмноження полуниці починають після завершення плодоношення.

2. Кандидатом на матковий кущ є рослина, яка стійко перенесла зиму, навесні та влітку показала відмінний результат за врожайністю, залишилася стійкою до шкідників.

3. Коли почнеться період цвітіння, дачники обрізають усі бутони з вибраних кущів. Це потрібно для того, щоб рослини спрямовували всі вільні ресурси на розвиток вусів. Таким чином, маткові кущі орієнтовані не на врожай, а на підготовку посадкового матеріалу.

4. Полуничні вуса починають формуватися із червня. Вибирають лише найбільші та здорові розетки. Інші, які виглядають не такими багатообіцяючими, видаляють, щоб рослина не витрачала на них ресурси. У даному випадку вирішальною є не кількість, а якість.

5. Коли посадковий матеріал буде готовий, його зрізають, заглиблюють у ґрунт і доглядають, як за розсадою. Особливу увагу приділяють поливу у перші тижні після пересадки. Якщо погода суха, денна температура сягає +25…30 °C, то полив обов’язково проводять раз на 2-3 дні.

Якщо ваша полуниця замульчована, то під кожен вус підставляють стаканчик наповнений землею, до нього направляють вус для подальшого укорінення. Закріпиит його слід гачечком з проволоки або скріпкою.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...