Молочко, крем чи масло: який засіб краще вибрати для догляду за тілом — радить експерт

0
Молочко, крем чи масло: який засіб краще вибрати для догляду за тілом — радить експерт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Догляд за тілом не менш важливий, ніж догляд за обличчям, руками або декольте. У нашому матеріалі склали повну інструкцію повноцінного догляду  за цією зоною

Багато хто ставиться до турботи про тіло з легкою зневагою і часто ігнорує його в повсякденних ритуалах — і дуже дарма, адже шкіра тіла також потребує регулярного зволоження та живлення. Разом із лікарем-дерматокосметологом Наталією Лавриненко склали вичерпний гід з догляду за тілом, після якого у вас точно не залишиться будь-яких питань.

Крем для тіла

Час застосування: ранок/вечір.

Крем для тіла забезпечує найбільш збалансований догляд за тілом, оскільки у його складі багато різних компонентів. Тому крем якнайкраще підходить для живлення та зволоження шкіри – він усуває сухість, лущення і сприяє тривалому зволоженню. Через щільну консистенцію креми краще застосовувати восени і взимку. Також вони ідеально підходять власницям сухої та дуже сухої шкіри.

Лосьйон для тіла

Час застосування: ранок.

Лосьйони мають більш легку текстуру і тому ідеально підходять для жаркої пори року, так як швидко вбираються і не закупорюють пори. При цьому лосьйони для тіла добре справляються зі своїм завданням – якісно зволожують шкіру. Лосьйони ідеальні для представниць прекрасної статі з жирною та нормальною шкірою. Вони часто містять у своєму складі фруктові кислоти, АНА-кислоти, не сприяють комедогенності і, крім іншого, мають здатність відлущувати верхній шар епідермісу.

Молочко для тіла

Час застосування: ранок.

Молочко – продукт за своєю якістю жирніший, ніж лосьйон, тому його основне завдання – живлення шкіри. У складі будь-якого молочка є комплекс ліпідів і навіть рослинне або справжнє молоко: соєве, кокосове, козяче. Користуватися молочком краще власницямм нормальної та жирної шкіри.

Олія для шкіри

Час застосування: вечір (засобу треба дати час увібратися).

Косметичні олії виготовляються на основі ефірних та базових масел. Найчастіше для отримання масел використовують плоди какао, різних горіхів, кісточки манго. Олії чудово живлять і зволожують шкіру, створюють на ній захисну плівку. Оскільки у складі подібних продуктів є ефірні олії, вони довго зберігають аромат на тілі.

Олії особливо рекомендовані тим, у кого суха шкіра, але користуватися ними можна і людям з нормальним типом шкіри. При цьому зловживати цим б’юті-продуктом не варто: олією краще користуватися не частіше 2-3 разів на тиждень, чергуючи його з лосьйоном або молочком. Оскільки у більшості масел присутній комедогенний ефект, дівчатам з жирним типом шкіри та наявністю висипів в області спини та грудей від використання олій краще утриматися.


8 головних порад щодо догляду за тілом:

  • Для живлення та зволоження сухої шкіри, особливо в зимову пору року, найкраще підходить крем для тіла.
  • Легке зволоження шкіри у літні місяці забезпечить лосьйон для тіла.
  • Для живлення шкіри, схильної до жирності, використовуйте молочко.
  • Оліями для тіла, незважаючи на їх натуральний склад і відчутну користь, краще не зловживати.
  • В ідеалі потрібно мати кілька засобів для догляду за шкірою тіла для різних пір року.
  • Не варто використовувати відразу кілька засобів, наприклад, лосьйон, молочко та масло – краще чергувати їх через якісь часові проміжки.
  • Будь-який засіб для догляду за шкірою потрібно наносити після прийняття душу або ванни; після того, як ви промокнете шкіру рушником (витирати насухо не потрібно).
  • Наносьте доглядові засоби у напрямку від кінцівок вгору, в області стегон, сідниць, живота, грудей можна перейти на кругові рухи – так, крім зволоження та живлення, ви додатково отримаєте легкий лімфодренажний масаж, який ще й покращить самопочуття.
попередня статтяЩо додати до картоплі, щоб вона не розварювалася
наступна статтяЯк правильно підгодувати капусту попелом: багато хто припускається грубої помилки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я