Чим небезпечне надто активне очищення шкіри обличчя

0
Чим небезпечне надто активне очищення шкіри обличчя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми звикли думати, що ретельне очищення – ключ до красивої шкіри без запалень та інших недосконалостей. І це є абсолютна правда. Ось тільки залежність здоров’я шкіри від кількості вмивань не зовсім пряма, а надмірне захоплення процедурами, що очищають, може спричинити за собою прямо протилежний ефект. Розповідаємо, чим небезпечне переочищення шкіри, і скільки разів на день треба вмиватися насправді, щоб було з користю.

Щоразу в процесі вмивання, ми руйнуємо природний ліпідний бар’єр епідермісу та змиваємо з поверхні шкіри її природній жир. Занадто часті вмивання — прямий шлях до сухості та подразнення шкіри, а також значно серйозніших проблем. Справа в тому, що ліпідний бар’єр не лише утримує вологу в верхніх шарах шкіри, а й виконує роль щита, який не дозволяє вірусам та бактеріям проникати у шкіру. Тому не варто вмиватися кожні кілька годин у прагненні вбити всі мікроби на шкірі – травмуючи ліпідний бар’єр, так ви тільки спрощуєте їм завдання.

Тож з якою періодичністю необхідно вмиватися, щоб очистити шкіру, але не порушити її захисні функції? Це залежить від типу шкіри. Власницям сухої шкіри фахівці рекомендують проводити повноцінну процедуру очищення лише ввечері, а вранці просто вмиватися прохолодною водою без додаткової косметики. Жирної та комбінованої шкіри цього може бути недостатньо – за ніч виробляється занадто багато шкірного себуму, надлишки якого необхідно видалити за допомогою засобу для вмивання.

Незалежно від того, який у вас тип шкіри і скільки разів на день ви вмиваєтеся, намагайтеся уникати агресивних засобів, які очищають шкіру до скрипу. Будьте обережні зі скрабами, вибирайте м’які ексфоліанти з кислотами – вони видаляють ороговілі частинки епідермісу, не травмуючи при цьому шкіру. І ніколи не забувайте тонізувати шкіру після вмивання. Тонер – необхідний у догляді засіб, він нормалізує pH баланс шкіри, захищаючи її від сухості та подразнення.

попередня статтяЯкі сонцезахисні окуляри пасують багатьом
наступна статтяЧому краще не виливати воду з-під варених яєць у раковину
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я