...
ГоловнаКрасаЯк продовжити стійкість фарбування брів, щоб рідше ходити до майстра

Як продовжити стійкість фарбування брів, щоб рідше ходити до майстра

Підпишіться на нас:

Ми звикли робити манікюр кожні 3-4 тижні, але з фарбуванням брів такої регулярності складно досягти: іноді ефект зникає вже через 5-10 днів після процедури. Якщо ти не хочеш фарбувати брови самостійно, але й не плануєш так часто ходити до бровіста, зверни увагу, чи не порушуєш правила, які впливають на стійкість пігменту.

Іноді ефект після фарбування брів зберігається лише перші дні після процедури — особливо, якщо говорити про ділянки шкіри навколо волосків. Саме тому деякі з часом переходять на перманентний макіяж брів.

Але, стійкість фарбування можна продовжити, якщо враховувати деякі нюанси:

На стійкість фарбування брів впливають не лише компоненти, які використовує майстер, а й додаткові чинники:

  • Тип шкіри. На жирній шкір пігменти тримаються менше, тому що шкірне сало швидше розчиняє компоненти фарби. Також не варто розраховувати на довгостроковий результат при сухій шкірі або себорейному дерматиті. При таких станах шкіра може сильно і нерівномірно лущитися, тому фарбування ділянок шкіри навколо брів швидко зійде нанівець. А в активній фазі хвороби варто взагалі утриматися від корекції брів.
  • Використання лікарських засобів та б’юті-активів. Деякі косметичні інгредієнти також можуть розчиняти пігмент. До них відносяться кислоти (наприклад, азелаїнова), антибактеріальні речовини (бензоїл пероксид), креми з рнтинолом та їх похідні (адапален, третиноїн).

У середньому фарбування брів на шкірі може триматися не більше 2 тижнів, але найчастіше цей термін не перевищує 5-7 днів. На волосинках стійкість барвників вища і може досягати навіть 4-6 тижнів. Головне – приділяти час догляду за бровами і дотримуватись правил, що продовжують гарний ефект.

Уникай контакту з водою та оліями в першу добу після фарбування

Це основне правило, про яке говорять усі бровісти, але майже всі клієнти його порушують. Адже саме в перші 24 години пігменти закріплюються на шкірі та волосинках, і від цього залежить їхня подальша стійкість.

Припини активне використання засобів для чищення в зоні брів

Міцелярні лосьйони, гідрофільні олії, гелі, пінки і молочко для демакіяжу щоразу вимиватимуть потроху пігмент. Звичайно, уникнути їхнього потрапляння на цю область неможливо. А хоча б обійтися без активного тертя тобі цілком під силу!

Обмежити походи в лазню, сауну, басейн

На жаль, це правило поширюється не лише на першу добу після фарбування брів, а й на весь період після процедури. Хлорована вода і високі температури прискорюють виведення пігменту, тому доведеться вибирати, що тобі важливіше — насолоджуватися розслаблюючими спа-процедурами або економити на походах до бровісту.

Зроби ламінування брів

Мабуть, це найкращий спосіб продовжити стійкість фарбування. Хімічні компоненти у складах для ламінування зміцнюють волоски, надають їм блиск і є своєрідною захисною плівкою, тому пігмент виглядає насичено і стійкіше тримається на бровах.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони з'являються і як...

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся блискучим і шовковистим...

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча «але»: наприклад, широкі...

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах може привертати до...