12 продуктів, які завжди повинні бути на кухні у справжньої господині

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Безперечно, для приготування смачних страв найкраще використовувати свіжі продукти, але деякі можна і потрібно придбати заздалегідь. Такі запаси продуктів стануть у нагоді у складанні меню на кожен день.

Дванадцять базових продуктів:

Крупи – вівсянка, рис, манка, гречка тощо. Вибирайте виходячи зі смакових уподобань, що може добре підійти як гарнір.

Макарони. Для різноманітності придбайте кілька видів макаронних виробів. Вони добре поєднуються з більшістю варіантів основних страв.

Молочні вироби – молоко, сир, сметана, кефір, йогурт. Також вживаються у чистому вигляді та використовуються в кулінарії.

Яйця – джерело білка. Стануть в нагоді для сніданку, випічки і різних салатів. Перелічувати варіанти рецептів із використанням яєць можна нескінченно довго. Кожна господиня знайде їм застосування.

М’ясо, риба – курка, свинина чи яловичина, а також риба улюблених сортів. Звичайно, ця категорія виключається зі списку сім’ї вегетаріанців.

Спеції. Сюди можна віднести цукор, сіль, перець чорний чи червоний, лавровий лист, хмелі-сунелі та інші варіанти до смаку.

Овочі – цибуля ріпчаста, картопля, морква, буряк і часник. Всі ці овочі часто використовуються у приготуванні різноманітних страв.

Чай, кава – чорний, зелений чай або з будь-якими добавками. Може перевага надається на користь кави або імбирного чаю. Не забудьте додати цей пункт до списку покупок.

Масло. Як основу вибирайте соняшникову олію. При бажанні придбайте кілька видів рослинної олії та експериментуйте, вибираючи найкраще. Одним із найбільш корисних та поширених є оливкова олія.

Зелень. Використовується для приготування салатів, супів та різних закусок.

Кріп, кінза, петрушка або базилік буде гарним поповненням запасів у холодильнику, що підходить у будь-яку пору року. Різна зелень містить багато вітамінів і стане гарною окрасою приготовленої їжі.

Мед – дуже корисний продукт, що використовується в медицині, кулінарії та домашній косметології. Подають з млинцями або оладками, додають у чай замість цукру і іноді вживається як окремі ласощі з олією та хлібом.

Зберігатися мед може досить довго, а застосування цього інгредієнта досить велике.

Борошно – головний компонент для приготування хлібобулочних виробів, випічки і не тільки.

Наприклад, багато господинь використовують борошно для того, щоб зробити підливу до м’яса густішим або для паніровки риби перед смаженням.

З перерахованих продуктів можна приготувати багато страв, навіть не купуючи нічого додаткового. У списку є інгредієнти для приготування супів, млинців, гарнірів до м’яса, курки або риби.

Докупивши капусту та томатну пасту можна приготувати всіма улюблений борщ. З борошна та яєць можна доповнити суп галушками. Змішавши мед із сиром, вийде простий та смачний десерт.

Дрібно порубайте зелень, часник і додайте до сметани. Вийде соус, який стане ідеальною заміною шкідливому майонезу. Натріть сир, часник пропустіть через прес і змішайте все це зі сметаною. Вийде непоганий сирний соус.

Звичайно, неможливо скласти універсальний список, який підходить для кожної сім’ї. Пункти доповнюють та коригують виходячи з особистих переваг.

попередня статтяЧому хворіють помідори: помилки, яких не варто допускати
наступна статтяПідживлення для гортензій у сезон: запорука пишного цвітіння
Бібліотекар зі стажем. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати. З радістю ділюсь ними з читачами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я