Кулінарія

Як правильно вибрати каву: 5 важливих правил

Кава – це популярний напій, який має чимало шанувальників по всьому світу. Однак часом не виходить приготувати її так само смачно, як це роблять у кав’ярнях.

Подробиці

Найчастіше так відбувається не лише через спосіб приготування, а й через неправильний вибір самого продукту.

Які секрети при виборі кави варто знати:

1.Країна-виробник.

Смак напою безпосередньо залежатиме від того, в якій країні вирощувалися зерна. Через різноманітний клімат напій отримує зовсім інші смакові характеристики. Африканська кава найчастіше має ягідно-кислий присмак, бразильська віддає горіхами, індійська кава нагадує шоколад.

2.Спосіб зберігання.

Багато цінителів напою купують зерна в спеціалізованих магазинах, оскільки там дотримуються важливих умов зберігання. У звичайному магазині варто звертати увагу на те, як упакований товар.

Варто пам’ятати про те, що упаковка має бути герметичною та цільною.

3.Як зберігати.

Не варто купувати зерна про запас. Справа в тому, що згодом смак і аромат стають менш яскравими та інтенсивними. Вважається, що максимум зерна можна зберігати близько 30 днів. Використовувати кавомолку варто лише перед тим, як ви хочете побалувати себе напоєм.

4.Помел.

Якщо ви купуєте вже готову каву, то вам варто звернути увагу на помел. Чим він грубіший, тим гіршим буде смак напою. Тому краще робити каву самостійно.

5.Обсмажування.

Від цього залежить не тільки міцність напою, а й його смак. Перша вважається найлегшою, оскільки смак кави буде ненав’язливим і не сильно вираженим. При другому ступені з’являється невелика гіркота, яка багатьом доводиться до вподоби. Третій ступінь обсмажування обіцяє, що напій буде трохи солодким та ароматним. Кава четвертого ступеня обсмажування стає більш міцною та насиченою. П’ята ступінь обсмажування є класикою, тому що дозволяє в повному обсязі розкрити смак та аромат напою. Однак така кава буде гіркою.

Грицан Таня

Закінчила Харківську державну академію культури. Бібліотекар зі стажем, якій довелося змінити свій профіль на журналіста. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати.

Останні новиники

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними…

8 години тому

Названо трендові кольори взуття восени 2024 року

Взуття вважається найважливішим елементом будь-якого образу. Однак найчастіше дівчата вибирають універсальні пари, які, як правило,…

1 день тому

Який макіяж варто спробувати зробити восени 2024 року

У світі краси з'явилося кілька нових трендів та закономірностей. У добірці зібрали свіжі та надихаючі…

2 дні тому

5 стильних варіантів брюк, з якими краще носити короткий пуховик цієї осені

Найбільше труднощів у модниць викликає пошук низу, який ідеально поєднувався б з пуховиком. І якщо…

2 дні тому

Які короткі стрижки стали модними цієї осені

Недбалість, прихована динаміка, природність і практичність — 2024 рік продовжує диктувати свої тренди, дотримуючись яких…

2 дні тому

Експерти розповіли, як вибрати модний светр на зиму

Знайти ідеальний светр на зиму мріють усі, але це вдається одиницям, хоча на перший погляд…

3 дні тому