Лайфстайл

3 способи виростити величезну хосту: що потрібно робити

Складно уявити собі дачну ділянку без такої рослини, як хоста, особливо в тому випадку, якщо на прибудинковій території є велика кількість тінистих зон. Ці рослини вважаються досить витривалими та чудово підходять для вирощування навіть новачками у садівництві.

Подробиці

Але якщо ви хочете досягти максимально ефектного виду хости, за нею потрібно правильно доглядати. Як саме читайте нижче.

Полив та підживлення

Перше, що потрібно зробити весною, – вгамувати спрагу хост, яка напевно у них є, якщо зима була малосніжною і талі води швидко зійшли.

Не забувайте і про підживлення, приступати до якого слід, коли листя відросте приблизно до 10 см. Можна порекомендувати для цієї мети нітроамофоску – 1 столова ложка, розведена в 10 л води, на рослину.

Крім цього, можна використовувати гумус та торф’яний компост або полив розчином коров’яку, зробленим у співвідношенні 1 до 10.

Мульчування

Мульчування потрібно для того, щоб хости не відчували дефіциту вологи, а вам рідше доводилося їх поливати і захищати від бур’янів.

Підходящий матеріал – хвойний опад чи шишки.

Пересадка

Незважаючи на те, що хости можуть спокійно обійтися без пересадки до 15 років, все ж таки краще проводити цю процедуру раз на 5 років.

Грицан Таня

Закінчила Харківську державну академію культури. Бібліотекар зі стажем, якій довелося змінити свій профіль на журналіста. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати.

Останні новиники

Стилісти пояснили, чому уникають безкоштовних шампунів у готелях

Незалежно від того, чи збираєтеся ви в подорож вихідного дня або тривалу відпустку, розмістити все…

16 години тому

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на…

16 години тому

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного…

17 години тому

Чому жінкам не можна зважуватись щодня

Дуже часто процес зважування пов'язаний із тривогою та розчаруванням: якщо, звичайно, ви не з тих…

2 дні тому

Яку їжу, крім яєць і рису, не варто гріти у мікрохвильовій печі

Близько 30 років тому на кухнях в різних країнах почали з'являтися мікрохвильові печі і люди…

2 дні тому

Дівчина 3 роки робила по 10 віджимань на день: як змінилася її фігура

Сьогодні американська блогерка Поллі (@polly__wants) мотивує 200 тисяч своїх пыдписникыв вести здоровий спосіб життя. Але…

3 дні тому