Здоров'я

Ця каша найкраще виводить холестерин: працює не гірше за таблетки

Так і не змогла полюбити каші, якими нас усіх змалку напихали мами та бабусі? Зрілий вік – найкращий час переглянути своє ставлення до більшості круп, адже кількість вітамінів та важливих мікроелементів у них просто зашкалює.

Деякі каші допомагають не тільки підтримувати оптимальну вагу, але й служать чудовою заміною багатьох ліків із домашньої аптечки. За допомогою однієї такої тарілки вранці ти, наприклад, можеш без зусиль зменшити рівень холестерину в крові, а значить і уникнути небезпечних хвороб серця.

Підтримувати здоров’я головного органу та судин найбільше допомагають крупи з низьким глікемічним індексом. А ось найголовнішою в цьому списку смачних цілителів є гречка. Ця каша багата на рослинний білок і містить 18 амінокислот, серед яких найбільша концентрація припадає на лізин, триптофан, валін, гліцин і аргінін.

Завдяки такому складу крупа допомагає боротися з анемією та ожирінням, виводить з організму шлаки та токсини, а головне помітно знижує рівень холестерину та запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок. Однак мало їсти гречку на регулярній основі – важливо ще й правильно її приготувати. Не сильно розварюй крупу, інакше вона розгубить усі цінні якості та перетвориться на чистий вуглевод, який провокуватиме різкі стрибки цукру в крові.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому треба їсти шовковицю: покращує роботу кишково-шлункового тракту, знижує артеральний тиск, зміцнює кістки, покращує зір

Шовковиця містить дуже багато вітамінів, мінералів та органічних сполук, необхідних організму людини. Експерти рекомендують їсти…

2 години тому

Що робити, щоб кабачків було багато: простий спосіб

Багато дачників вважають за краще не використовувати добрива на грядках з кабачками. Чому? Відповідь проста…

15 години тому

Як правильно використовувати гербіциди: поради для тих, хто розчарувався в їхній ефективності

Оскільки гербіциди – це не що інше, як створені хімічним шляхом препарати, використовувати їх потрібно…

16 години тому

Як захистити цибулю від шийкової гнилі: 2 способи від досвідчених городників

Про те, що цибуля виявилася зараженою небезпечним захворюванням, ми дізнаємося досить пізно. Як правило, шийкова…

17 години тому

Який бюджетний засіб допоможе подолати цвіль

Для багатьох господарок пліснява є дуже проблемною темою, оскільки з нею складно боротися. Цвіль небезпечна…

18 години тому

Як вибрати саджанець троянди: поради бувалих

Перше, що варто зробити, якщо ви вирішили прикрасити свій сад квітучими трояндами – ознайомитися з…

19 години тому