Краса

Чому патчі не можна тримати на повіках більше 20 хвилин

Багато жінок починають ранок із патчів для повік — тим більше, якщо не вдалося виспатися чи напередодні була бурхлива вечірка. Не забувай стежити за тим, як довго витримуєш патчі, адже часто вони можуть припинити приносити користь і навіть порушувати баланс шкіри.

Патчі для повік здаються по-справжньому чарівним засобом, який швидко бадьорить (якщо зберігати їх у холодильнику), робить погляд свіжішим і чудово зволожує та освітлює шкіру. Справжні б’ютіголікі починають свій ранок не з кавою, а саме з нанесення патчів під очі.

Деякі проводять у патчах весь ранок, аж до того моменту, коли потрібно нанести макіяж і вийти з дому. Комусь зручно не те щоб займатися побутовими справами, але навіть робити зарядку з патчами на повіках — час від часу трохи підтягуючи їх вгору.

Ми звикли думати, що чим довше патчі впливають на шкіру, тим більшого ефекту варто очікувати. Адже недарма вони так щедро просочені сироваткою з корисними компонентами!

І все ж таки інструкцію порушувати не варто: зазвичай патчі необхідно тримати 15-20, у крайньому випадку 30 хвилин. За цей період вони встигають достатньо зволожити шкіру та візуально покращити повіки. І починають давати зворотну реакцію…

Спочатку патчі віддають шкірі свою вологу. Але згодом, саме при перевищенні рекомендованого періоду процедури, вони починають витягувати вологу назад. Така фізична реакція називається осмосом і відбувається при тривалій взаємодії речовин.

Якою б не була спокуса проходити в патчах весь ранок, краще витримати їх необхідний час, а потім закрити ефект улюбленим кремом для повік. Також можеш зробити легкий масаж очей — щоб залишки активних речовин із патчів швидше увібралися і можна було приступити до макіяжу.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

21 годину тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

22 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому