Категорії: Кулінарія

Оригінал, репліка чи дешева копія: найважливіше про швейцарські годинники

Цікавий факт: 5% людей, які володіють швейцарськими годинниками, носять репліки. Вони не спеціально їх придбали. Просто не знають про факт підміни, настільки якісно деякі компанії навчилися робити репліки. Не плутайте їх з дешевими китайськими підробками. Нічого спільного між ними точно немає.

Що говорить маркування

«Made in Swiss», «Made in Switzerland» чи «Swiss quartz» — маркування може багато розповісти про годинник та його походження. Одне з них означає підробку на 100%. Як не дивно, але це маркування «Made in Switzerland». На оригінальних годинниках такого бути не може.

Зокрема, буває напис «Swissmovement». Таке маркування свідчить, що механізм зібрано та протестовано в Швейцарії, але корпус та компонування виконувалося в іншому місці.

Цікаво, а які годинники можуть вважатися швейцарськими? Ними є тільки ті, які відповідають певним умовам:

  • механізм в годиннику швейцарського виробництва;
  • годинник зібрано в Швейцарії;
  • сертифікація виробу проведена в одному з кантонів Швейцарії.

Є також і похідне від цього: швейцарський механізм. Таким вважається той, який теж сертифіковано в Швейцарії в будь-якому кантоні. Зокрема, в ньому повинні бути компоненти, які за вартістю складають не менше 50% та були виготовлені виключно в цій же країні. Якщо у вас є оригінальний швейцарський годинник, то його на сайті ломбарду https://handwatch.com.ua/ru/ можна в будь-який момент здати за вигідною ціною.

Ознаки підробки швейцарського годинника

Приготуйтеся вчитися розрізняти оригінал та копію, якщо ви хочете вкласти гроші в швейцарський годинник. Ви можете скористатися наступним планом:

  • Комплектація. Оригінальний годинник має упакування з дорогих матеріалів (сап’ян, муар) з золотим тисненням.
  • Документи. Наявність паспорта та сертифіката виробу обов’язкова. Без них тільки репліки та підробки. В них вказано номер виробу, дату та місце продажу.
  • Вага. Ви відчуєте вагу розкоші, коли візьмете годинник в руки. Оригінальний та дорогий ніколи не буде легким.
  • Маркування. «Swiss Made» або «Swiss quartz».

Швейцарський годинник — це символ статусу. Потрібно морально дійти до бажання та можливості володіти ним. Можна сприймати придбання, як інвестицію, адже такі годинники ніколи не втрачають в ціні. З часом вони стають тільки дорожчі. За цінністю можна порівняти з золотом.

В 2021 році було продано годинник з найбільшим цінником за всю історію інтернету. Його вартість становила $7,63 млн — Philippe Dufour Grand Sonnerie. В форматі онлайн дорожче більше ніколи не продавали. Якщо говорити в загальному, то в світі годинників є екземпляри і за 26, і навіть за 40 млн доларів.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

6 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

21 годину тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому