Краса

Яку кількість крему, тоніка, сироватки та олії треба наносити на обличчя

Ти напевно чула, що дуже важливо наносити доглядову косметику в правильній послідовності: починати з легких сироваток чи кремів, а закінчувати щільнішим продуктом.

Але є ще один значний нюанс, про який говорять набагато рідше — це кількість кожного засобу. Як пояснює американська дерматолог і доктор медицини Маріса Гаршик, якщо ти будеш використовувати занадто багато продукту, то не отримаєш стільки ж користі, а матимеш проблеми – крем не вбиратиметься, як треба, а шкіра може почати лущитися або пересохне.

Скільки ж доглядової косметики слід використати? Ось що радять експерти.

Очищувальні засоби

Все залежить від консистенції: коли йдеться про очищувальний гель або молочко, то тобі необхідно використовувати кількість засобу розміром з лісовий горіх. Якщо ти користуєшся пінкою, то візьми порцію розміром із кульку для пінг-понгу. Якщо очищаєш не тільки обличчя, а й шию, то вдвічі більше.

Тоніки, тонери та есенції

Ці засоби використовуються для зволоження шкіри та відновлення pH після вмивання. Багато дівчат для нанесення тоніків, тонерів та есенцій користуються ватними дисками, проте експерти рекомендують видавлювати косметику прямо на долоні та вже пальцями вбивати в обличчя. Тобі знадобиться кількість розміром з вишню – його вистачить на один шар.

Сироватки

Флакони сироваток, зазвичай, зовсім невеликі, оскільки у формулах використовуються високі концентрації інгредієнтів, призначених для боротьби з конкретними проблемами. Тому невеликої кількості продукту вистачає надовго. Дерматолог Корі Хартман рекомендує використовувати техніку точкового нанесення: постав одну крихітну краплю на ніс і одну – на підборіддя, кілька – на лоб і щоки, а потім легкими рухами розтирай сироватку до повного вбирання.

Креми для повік

Область, на яку наноситься крем для догляду за шкірою навколо очей, невелика, і тому тобі знадобиться порція не більша за сочевицю. Не переборщи: надмірна кількість може призвести до набряку та появи мішків навколо очей.

Зволожуючі креми

Головна мета при нанесенні зволожуючого крему – отримати рівномірний тонкий шар, що покриває все обличчя. Скільки засобу для цього знадобиться, залежить від типу шкіри. «Для нормальної та комбінованої добре підходить кількість зволожуючого крему розміром з монету два сантиметри діаметром. Якщо у вас суха шкіра, то засобу має бути трохи більше», — каже Хартман.

Сонцезахисні креми

Тільки на обличчя потрібно наносити не менше чверті чайної ложки сонцезахисного крему, ще половину – на шию та декольте. Не забувай, що захист від ультрафіолету треба оновлювати кожні дві-три години, а тональний або зволожуючий крем з SPF не може замінити спеціальний засіб, коли ти більшу частину дня проводиш на сонці.

Олії для обличчя

Олії мають найбільший розмір молекул серед усіх доглядових засобів – саме тому їх наносять наприкінці процедури. Все, що «ляже» поверх олії, твоя шкіра просто не вбере. Для обличчя знадобляться дві-три краплі олії – їх буде достатньо.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

10 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

11 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

1 день тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому