Фітнес

Що потрібно купити початківцю в фітнесі насамперед: поради від фахівців

Здається, сьогодні для занять спортом існує все, і, навіть, більше. Якщо в тебе розбігаються очі, але немає завдання витратити всі гроші на найнеобхідніші тобі речі, ознайомся з списком дійсно необхідних тобі предметів.

Спортивне бра

Будь-яке тренування для дівчини має починатися саме з правильного бра. Ні, навіть твій найзручніший бюстгальтер не підійде: для залу тобі потрібна спеціальна білизна, яка підтримає груди, знизить навантаження на хребет і не завдасть дискомфорту під час активних рухів. Підібрати ідеальний варіант в залежності від вибраного виду фітнесу допоможе консультант у магазині спортивного одягу.

Кросівки

Неварто ходити в зал у кедах, вяких ти гуляєш по вулиці. І тим більше не варто в них бігти свої перші кілька кілометрів. Пам’ятай, що правильні кросівки для фітнесу повинні бути стійкими, легкими, повітропроникними, мати гнучку підошву, пристосовану для різних рухів. Обов’язково приміряй їх перед покупкою і зроби кілька базових рухів – присідання, скручування, відштовхування – так ти переконаєшся в тому, що вони щільно облягають підйом і щиколотку, що знизить ризик вивиху.

Майка

Чому ми рекомендуємо саме майку без рукавів, а не футболку? По-перше, і ти, і тренер бачитимете, як працює плечовий суглоб. Другий момент — твої рухи ніщо не обмежуватиме. По-третє, у майці ти краще триматимеш спину: лямки сприяють правильній поставі. І зверни увагу на технологічну тканину типу DriFIT, яка відводитиме вологу.

Легінси

Початківцям краще придбати не шорти, а легінси, що щільно облягають, наприклад, Nike Sculpt Tight. Вони мають ефект компресії, тим самим запобігаючи варикозу, підтримують м’язи і дозволяють уникнути травм і провести тренування з максимальною ефективністю.

Спортивна пляшка для води

Під час занять потрібно пити воду, щоб організм не страждав від нестачі рідини. Зі спортивних пляшок зручно пити воду буквально на бігу, не треба гаяти час на відкручування і закручування кришки. Їх роблять із спеціального пластику, який прослужить тобі дуже довго, а значить, ти зробиш свій маленький внесок у турботу про довкілля. Крім того, набрати воду в пляшку можна буде в залі, а отже, твоя сумка буде легшою. Якщо ти збираєшся використовувати спортпіт, то купи шейкер – він може одночасно виконувати роль пляшки для води.

Гумка для волосся

Щоб займатися комфортом, волосся краще зібрати. Довгі – у косу чи хвіст, короткі – під спортивну гумку на голову. Вибирай симпатичні гумки-пружинки: вони не пошкоджують волосся, їх легко зняти, і виглядають вони стильно!

Холдер для телефону

Мобільний телефон може не тільки відволікати тебе від тренування, а й допомагати в ньому. Безкоштовні програми допоможуть побудувати програму занять, допомагатимуть відслідковувати прогрес і навіть коригувати навантаження безпосередньо під час тренування. Спеціальні холдери, які надійно кріплять телефон на руці, точно зроблять мобільний твоїм вірним союзником у тренуваннях.

Дорожній набір косметики

Після тренування та душу шкіру треба зволожити. Щоб не тягати з собою більші об’єми кремів, придбай так званий travel kit: набір косметичних засобів у мініатюрі. А якщо немає часу мити та сушити волосся, тебе точно врятує сухий шампунь у спреї чи пудрі.

Якісний антиперспірант

Зверніть увагу на спортивні лінійки популярних брендів або на дезодоранти з позначкою «суперстійкий», «48 годин» або «антистрес». Вони краще справляються і з потовиділенням і з неприємним запахом.

Ну і головне: зберігай позитивний настрій, навіть якщо твої успіхи спочатку не виправдовують твоїх очікувань.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

21 годину тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

23 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому