Лайфстайл

Тонкощі та критерії вибору диванів для квартири чи будинку

Комфорт чи дизайн, зручність чи практичність — при виборі дивану апріорі не може бути компромісів. Кожен пункт є важливим. Відпочинок після роботи, розслаблені вихідні, посиденьки з друзями, ігри з дітьми — модульні дивани стають епіцентром релаксу та цікавого проведення часу.

Вільна архітектура в м’яких меблях набула неабиякої популярності при оформленні інтер’єру, проте й класичні моделі мають попит. Якщо важливим пунктом є не тільки відпочинок, але й необхідність мати додаткове чи основне спальне місце, тоді розкладні дивани також зможуть виконати поставлене завдання.

Про вибір модульних диванів

Для початку потрібно визначитися з особливостями цього різновиду меблів. Іноді дивани модульної конструкції плутають з кутовими, проте вони мають суттєву різницю. В першому випадку можна довільно розміщувати блоки, з яких складається диван. В випадку з кутовими конструкція вже є сталою і її пряме призначення саме й полягає в кутовому розміщенні.

Дивани модульного типу мають суттєву перевагу. Вони універсальні в плані розташування відносно інтер’єрних особливостей кімнати. Зверніть увагу на різновиди конструкції. Бувають такі:

  • трансформовані;
  • секційні.

При бажанні довільно визначати положення кожного блоку дивану рекомендується вибирати трансформовані моделі. Вам потрібно тільки визначитися з кількістю частин: пуфи, крісла, підлокітники, кутові тумби та ін.

Секційні дивани мають жорстку конструкцію. Ви можете вибрати компонування, але всі частини будуть з’єднані. Трансформувати не можна. Тільки розкручувати, якщо виникне така потреба.

При виборі потрібно визначитися не тільки з конструкцією, але й з функціональністю, розмірами, стилем та дизайном, оббивкою, наповнювачем. Обґрунтовані рішення — запорука вашого комфорту та задоволення після придбання меблів.

Розкладні дивани в інтер’єрі кімнати

Моделі розкладного типу не менш популярні, ніж трансформовані модульні. Вони звичні, прості та просто зручні. Перед замовленням продумайте місце розташування та призначення. Диван буде прямий чи кутовий, планується тільки для інтер’єрного доповнення та відпочинку чи для нічного сну.

Один з важливих моментів вибору: на скільки місць має бути диван. З цього формується і критерій визначення розміру, щоб всім було зручно. До речі, про функціональність, яка залежить від механізму розкладання:

  • алеко;
  • акордеон;
  • клік-кляк;
  • дельфін;
  • євро-книжка;
  • конрад;
  • телескоп;
  • виїзний та ін.

Залишається тільки визначитися з матеріалом оббивки, який вам сподобається. Буде це текстиль чи екошкіра. Важливо також підібрати колір, щоб він гармонійно доповнював інші предмети та меблі в інтер’єрі.

Диван — маленька, але важлива частина повсякденного життя. Які б події не відбувалися в житті, наскільки б насиченим не були ваші дні, проте завжди ви будете повертатися до нього та в його «‎обійми»‎. Робіть вибір зважено та обґрунтовано, щоб ви були задоволені диваном на всі сто відсотків.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

2 дні тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

2 дні тому

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування.…

4 дні тому

8 речей, які треба зробити після тренування, щоб отримати максимум користі

В цій статті оговоримо ми про найважливіший час — 30-90 хвилин відразу після виконання вправ.…

4 дні тому

«Геніальний винахід»: як зробити ароматизатор для шафи за 2 хвилини

Можна не купляти готові ароматизатори, які швидко вивітрюються. Найпростіше зробити їх самостійно. Це настільки просто…

5 днів тому

Решітка на плиті буде сяяти чистотою: засіб від нагару та жиру

На газовій плиті решітка може залишатися чистою тільки в одному єдиному випадку: якщо на ній…

5 днів тому