Лайфстайл

Секрет молодості шкіри та здоров’я волосся: 7 продуктів, що стимулюють вироблення кератину

Ви, напевно, чули про кератин в контексті догляду за волоссям: він входить до складу майже всіх масок і бальзамів, а в салонах пропонують процедури зміцнення та відновлення волосся з використанням кератину. Кератин – це білок, який природно міститься в нашому організмі і відповідає за густоту волосся, міцність нігтів і еластичність шкіри. Щоб білок синтезувався в організмі у достатній кількості, необхідно отримувати з їжі вітаміни та амінокислоти. Про 7 найкорисніших продуктів, які стимулюють вироблення кератину, розповідаємо в нашому матеріалі.

Яйця

Яйця – багаті на біотин – речовина, необхідна для синтезу кератину в організмі. Усього одне куряче яйце забезпечує третину добової норми біотину. Крім того, яєчний білок містить у собі амінокислоти, ідентичні тим, що містить кератин. Високий вміст селену, рибофлавіну і вітамінів А і В12 живлять і зміцнюють волосся і запобігають їх випаданню.

Цибуля

Цибуля містить велику кількість N-ацетилцистеїну – рослинного антиоксиданту, який в організмі перетворюється на амінокислоту, що входить до складу кератину. Також цибуля багата фолієвою кислотою – важливим мікроелементом для підтримки здоров’я волосяних фолікулів.

Лосось

Лосось – відмінне джерело повноцінного білка та омега-3 жирних кислот, необхідних для здоров’я серця, роботи мозку, уповільнення старіння та підтримання сили та блиску волосся. Крім того, червона риба містить велику кількість біотину, що бере участь у синтезі кератину.

Солодка картопля (батат)

Солодка картопля багата на корисні вуглеводи, антиоксиданти — каратиноїди — і вітаміни. Завдяки високому вмісту вітаміну А, батат стимулює активне зростання волосся і захищає його від випадання. Усього 150г солодкої картоплі забезпечують організм денною нормою вітаміну. Не забувайте, що вітамін А жиророзчинний, а значить для його засвоєння необхідна жирова складова.

Соняшникове насіння

Насіння соняшника – також важливе джерело біотину, особливо якщо ви не їсте рибу та яйця. Насіння багате на рослинний білок, корисні жири, вітамін Е, мідь, селен і пантотенову кислоту. Додавайте їх до салатів, сандвічів і гарячих страв, щоб волосся росло здоровим і блискучим.

Капуста

Капуста – справжнє джерело корисних речовин. Це відмінне джерело провітаміну А, яке необхідне для синтезу кератину, вітаміну С — потужного антиоксиданту, що захищає клітини від пошкоджень вільними радикалами, та вітаміну К — необхідного для здоров’я всіх систем організму: від опорно-рухової до серцево-судинної.

Морква

Цей корнеплід – безцінне джерело природних антиоксидантів – вітамінів А та С, а також біотину. Крім користі для волосся, морква забезпечує захист від передчасного старіння, сприяє регенерації клітин організму, покращує здоров’я очей і серця і, на думку фахівців, має протиракові властивості.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Пшеничні плесканці замість хліба та лаваша: потрібно лише чотири інгредієнти

Якщо ви шукали альтернативу хлібним виробам, тоді цей рецепт для вас. Ви можете легко зробити…

23 хв. назад

Молода дружина Віктора Павліка налякала новиною про операцію співака: «Без неї він може померти будь-якої миті»

Катерина Реп'яхова виклала у своєму Instagram сторіз з інформацією про необхідність проведення операції Віктору Павліку.…

53 хв. назад

Кулінари запропонували новий спосіб приготування вівсянки: хто куштує, всі в захваті

Вівсянка іноді сприймається досить упереджено. Чомусь її іноді називають не дуже приємними словами, які пов'язані…

1 годину назад

Городники розповіли, як доглядати за кабачками, щоб родили до жовтня: секрети підживлення

Кабачки – невибаглива овочева культура, яка  може родити без додаткового підживлення. Якщо ви будете доглядати…

2 години назад

Як приготувати шоколадні оладки на кефірі: вдвічі смачніші за звичайні

Сніданок та оладки — гарний тандем. Звичайно, перед роботою не завжди є час стояти пекти…

2 години назад

Господині розповіли, як зробити натуральні барвники для крашанок

Підготовка до Великодня триває. У подробицях господині поділилися секретом, як зробити кольорові крашанки з натуральних…

3 години назад