Лайфстайл

Яким весняним підживленням потрібно підгодувати малину, для стабільного плодоношення та гарного врожаю смачних ягід

Для того, щоб малина регулярно плодоносила і була посипана великими ягодами, її потрібно вчасно та правильно підгодовувати. Добрива, які ми вносили десять років тому, вже не працюють. Світ змінюється та рослини не винятки. І з кожним роком вони вимагають, щоб їх підгодовували великою кількістю вітамінів та поживних речовин.

Так давайте розбиратися чим таким підгодувати малину, щоб домогтися багатого врожаю.

Ягоди малини ароматні, смачні та соковиті. Саме тому вона росте на кожній садовій ділянці, але щоб виростити гідний урожай, необхідно організувати правильні підживлення та гарний догляд за рослиною.

Малина добре росте і плодоносить тільки на багатому поживними речовинами грунті. Тому навесні її підгодовують добривом з підвищеним вмістом азоту та мінеральних компонентів.

Підготовчі заходи

Перш ніж приступити до весняного підживлення в ягідних посадках потрібно прибратися. Очистити ділянку від торішнього листя і сухої трави, видалити бур’яни, вирізати сухі і поламані гілки.

Важливо! Якщо при посадці малини посадкова лунка була добре заправлена органікою та мінеральними добривами, то кущі до 2-річного віку добрив не потребують.

Весняне підживлення для малини

Якщо підгодовувати цим підживленням малину кілька сезонів поспіль, то вона покаже хороші результати. Перевірено на практиці! Ягоди стають більшими, а кущі краще плодоносять.

У 10 літрах води розмішайте 1 ст. л добрива “Кеміра люкс” та 200 г біогумусу. Дайте розчину 30-40 хвилин настоятися і полийте кожен кущ по вологій землі.
Підживлення вносьте відразу ж як тільки розмерзнеться земля, інакше разом з таненням снігу добриво може втекти не в той бік і кущі які ви підгодували його не отримають.

Після внесення підживлення не забудьте замульчувати верхній шар ґрунту, щоб він довше залишався вологим. Мульчувати найкраще торфом, перегноєм чи компостом. Ще така мульча залучатиме дощових хробаків, які не лише розпушуватимуть землю, а й насичуватимуть її киснем та гумусом.

Гарного врожаю смачних та соковитих ягід!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову! Справа…

24 години тому

Чому саме елегантні піджаки-пальто мастхев демісезону

Якщо ти добре "просьорчиш" інтернет, то помітиш, що піджаки-пальто в трендах вже не перший сезон.…

1 день тому

4 важливі нюанси у харчуванні восени, які допоможуть зберегти здоров’я

Осінь - це не тільки пора для затишних вечорів, а й час, коли організму потрібна…

2 дні тому

Чому тренування можуть мати зворотній ефект і призводити до збільшення ваги

Цифра на вагах збільшується, хоча ти через день тренуєшся і правильно харчуєшся? Розповідаємо чому це…

2 дні тому

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а…

3 дні тому

Як подолати стан “плато” у втраті ваги: ​​7 дієвих порад

Ефект плато – поширене явище. Часто ми сприймаємо його як поразку: складно прийняти цифри, які…

3 дні тому