Здоров'я

Ці 5 овочів найкраще борються із жиром на животі: перевір, як часто ти їх додаєш до раціону

Усі овочі корисні для організму. Але деякі мають особливі властивості, які допомагають прискорити зменшення жирового прошарку на животі. Намагайтеся їсти ці 5 овочів якнайчастіше. Готуйте їх за улюбленими рецептами або вживай у сирому вигляді – і худніть!

Живіт може бути більшим як через порушення шлунково-кишкового тракту, так і через підвищений рівень вісцерального жиру. І якщо ти хочеш схуднути в цій зоні, без дотримання принципів правильного харчування не обійтися.

Овочі – головні компоненти здорового харчування. Вони допомагають покращити метаболізм і налагодити роботу кишечника, зменшити цукор у крові та утихомирити почуття голоду. Все це дуже важливо для схуднення і зменшення відсотка жиру в організмі. Особливо якщо йдеться про схуднення в області живота.

Зверніть увагу на ці овочі. Вони вважаються найкориснішими для фігури.

Буряк

Буряк добре стимулює роботу кишечника. Вона насичує організм цілим списком корисних мікроелементів – і ударною дозою клітковини. Завдяки цьому коренеплід знижує рівень холестерину та надовго блокує почуття голоду.

Болгарський перець

У перці багато клітковини, а також капсаїцину – активного компонента, що сприяє зниженню рівня жиру в організмі. До того ж його легко додати до будь-якої страви, як у сирому вигляді, так і після термічної обробки, так що перець можна їсти щодня.

Морква

Морква – коренеплід-рекордсмен за рівнем термогенного ефекту. Цей термін означає здатність продуктів змушувати організм витрачати більше калорій на перетравлення. Так що гризти моркву під час перекушування – чудовий спосіб прискорити процес схуднення!

Шпинат

Листова зелень покращує метаболізм та оздоровлює печінку, в ділянці якої найсильніше відкладається вісцеральний жир.

Брокколі

Брокколі мало хто любить, а дарма! Головне навчитися її правлиьно готувати та поєднувати (в салатах, овочевих рагу). В одній порції цього овочу міститься 10% добової норми клітковини – тобто приблизно стільки ж, як у буряках. До того ж броколі має властивість захищати слизову оболонку шлунка від запалень — за рахунок вмісту омега-кислот у складі.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

8 пар завжди актуальних прямих джинсів

Джинси – це справді універсальна і майже незамінна річ, яку всі ми носимо цілий рік.…

18 години тому

Названа найпопулярніша сумка цього сезону

Незважаючи на кількість та різноманітність трендів на модній арені, ми завжди можемо виділити найголовніші з…

18 години тому

3 стильні комбінації з шкіряною курткою, які можна носити до самої зими

Перехід від спеки до холоду цього року вийшов практично миттєвим. У вересні ми продовжували носити…

1 день тому

Як стилізувати шарфи та палантини цього сезону: 10 ідей з подіуму

Холодна погода вимагає, щоб ми не втрачали часу і запасалися теплими речами. Але в таку…

2 дні тому

З якими кольорами поєднувати популярний в цьому сезоні коричневий: 8 ідей

Якщо ви думаєте, що трендовий відтінок сезону — графітовий, то поспішаємо вас здивувати! Хіт осені-2024…

2 дні тому

Найпопулярніші чоботи без підборів на зиму

Зимовий гардероб, як і сани, варто готувати з літа. Або хоча б із середини осені.…

2 дні тому