Краса

Чи допомагає насправді часта стрижка відростити волосся

«Щоб швидше відростити волосся, його потрібно якнайчастіше стригти». Напевно, ви не раз стикалися з цим твердженням. У нього є як прихильники, так і противники, так що всі дівчата, що відрощують волосся, як правило, діляться, на два табори: ті, хто регулярно стриже кінці, і ті, хто не робить цього зовсім. Ми вирішили розібратися, чи правда волосся може швидше рости від стрижки і який з цих підходів все-таки правильніший, якщо ви вирішили відростити довгі здорові локони.

Почнемо з основ, а саме розберемо механізм росту волосся. Кожне нове волосся формується у волосяній цибулиці і починає рости зі швидкість приблизно 0,3-0,4 мм на добу. Фаза зростання в залежності від різних факторів триває від 2 до 7 років. Після закінчення фази росту, волосяний фолікул припиняє свою активність, а саме волосина «готується» до випадіння. Після того, як волосся випаде, через невеликий проміжок часу на його місці почне рости новий. Внести будь-які зміни в цей процес (як позитивні, так і негативні) може лише вплив безпосередньо на шкіру голови та волосяні фолікули, але ніяк не на кінці волосся.

Тобто, якщо ви вирішите освітлити волосся від коріння або ходите в мороз без шапки, волосся буде сильніше випадати і гірше рости. А якщо збудуєте правильний догляд за шкірою голови, навпаки почнуть зростати активніше. Але ніякі маніпуляції з кінчиками волосся на швидкість їхнього зростання не впливають.

Отже, щоб відростити волосся, його варто перестати стригти? Ні. Волосся має властивість сіктися на кінцях. І всі обіцянки відновити і «склеїти» кінці, які нам дає реклама косметичних засобів, не більше, ніж маркетинговий прийом. Коли кінчик волосся починає сіктися, цей процес незворотний: пошкодження з часом підніматимуться вище по волоссю. І не дивлячись на те, що від коріння ваше волосся продовжить відростати, швидкість пошкодження кінців буде значно швидшою. Якщо відмовитися від стрижки, волосся, безумовно, ставатиме довшим, але їх якість в якийсь момент перестане вам подобатися. І в цьому випадку, щоб повернути їм здоровий привабливий вигляд, відразу доведеться відрізати пристойну довжину. Тож якщо на швидкість росту волосся стрижка і не впливає, то на якість — однозначно. Тож не варто про неї забувати.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Стилісти пояснили, чому уникають безкоштовних шампунів у готелях

Незалежно від того, чи збираєтеся ви в подорож вихідного дня або тривалу відпустку, розмістити все…

6 години тому

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на…

7 години тому

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного…

7 години тому

Чому жінкам не можна зважуватись щодня

Дуже часто процес зважування пов'язаний із тривогою та розчаруванням: якщо, звичайно, ви не з тих…

1 день тому

Яку їжу, крім яєць і рису, не варто гріти у мікрохвильовій печі

Близько 30 років тому на кухнях в різних країнах почали з'являтися мікрохвильові печі і люди…

1 день тому

Дівчина 3 роки робила по 10 віджимань на день: як змінилася її фігура

Сьогодні американська блогерка Поллі (@polly__wants) мотивує 200 тисяч своїх пыдписникыв вести здоровий спосіб життя. Але…

2 дні тому