Краса

5 продуктів, які варто виключити з раціону, щоб продовжити молодість шкіри

Проблеми зі шкірою часто виникають через погане харчування навіть у молодому віці. А вживаючи шкідливі продукти, ми, до того ж, активізуємо процеси старіння. І це також відбивається на шкірі.

Йдеться не тільки про чай з цукром, який ви цілком можете і не пити, зате отримувати надлишок цукру з інших джерел. Насамперед, це різноманітні десерти, а також йогурти та сирки з добавками, промислова консервація, соуси, фабричні каші, готові сніданки (мюслі, пластівці) та напої. Часто цукор ховається під визначенням глюкозний сироп чи кукурудзяний сироп із глюкози. Цукор – головний ворог здорової шкіри. Він активізує роботу сальних залоз, що сприяє появі запалень та акне, а, крім того, запускає процеси старіння.

АЛКОГОЛЬ

По-перше, у ньому міститься той самий цукор, про шкоду якого вже відомо всім. По-друге, спиртне негативно впливає на капіляри та сприяє появі розацеа (почервоніння шкіри та розширення судин) і, як наслідок, купероза.

ФАСТФУД І М’ЯСНІ НАПІВФАБРИКАТИ

Всі ці продукти містять надмірну кількість цукру та солі, а також штучних консервантів, барвників, підсилювачів смаку, які шкодять усьому організму. Вживання таких продуктів загрожує, зокрема, негативними змінами гормонального фону та підвищеним виробленням інсуліну. Це обов’язково позначиться на шкірі.

МОЛОКО

Через білок молока лактоглобуліну підвищується вироблення інсуліну, що впливає на сальні залози. Секреція сальних залоз посилюється, що сприяє розвитку запалень. З віком у багатьох з’являється непереносимість лактози, так як в організмі знижується кількість ферменту, що його розщеплює. Це відповідь на запитання, чому «підліткові» прищі з’являються в ті роки, коли вже час боротися зі зморшками.

ГЛЮТЕН

Виняток глютена стало, мабуть, наймоднішою харчовою звичкою останніх років. І хоча я не прихильник відмовлятися від того чи іншого продукту без свідчень, в обережному поводженні з глютеном є сенс. Причиною висипань на обличчі може бути нестерпність глютену. Якщо ви роками не можете впоратися з висипаннями на обличчі, спробуйте хоча б на місяць відмовитися від продуктів, що містять глютен, і поспостерігати за реакцією організму.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Як врятувати огірки від павутинного кліща: прості способи

Павутинний кліщ відноситься до досить складних ворогів для дачника, тому до його потенційної появи варто…

9 години назад

Щоб розсада не жовтіла: ось що додають у воду для поливу досвідчені городники

Чимало неприємностей чатує на городників на шляху до врожаю плодових культур. Після початку посівної видихнути…

10 години назад

Меламінова губка: 3 поверхні, на яких її не варто приміняти

Великою популярністю серед господарок користуються не лише поролонові, а й меламінові губки. Перевагою меламінової губки…

11 години назад

Як позбутися бур’янів між плиткою на дачі

Прополювати бур'яни кожні 1-2 тижні для багатьох дачників є складною справою, адже на все не…

12 години назад

Як виростити цибулю розміром з яблуко: потрібно уникати 3 помилок

Якщо ви затятий городник, для вас важливо виростити гарний урожай овочів, зокрема цибулі. Уникайте помилок,…

13 години назад

Як виростити міцну присадкувату розсаду томатів та перцю

Щоб виростити самостійно хорошу розсаду помідор та перцю потрібно в певні періоди їх підживлювати. Щоб…

13 години назад