Лайфстайл

Як допомогти герані розростатись вшир

Герань – це рослина, яка встигла завоювати увагу багатьох квітникарів. Це популярна кімнатна рослина, яка є майже у кожного любителя квітів.

Популярність насамперед викликана тим, що герань належить до невибагливих рослин. Її гарне листя та пишні суцвіття квіток прикрасять будь-яке підвіконня, та радуватимуть своєю красою.

Подробиці

Якою має бути  ця квітка

Звісно привабливо виглядатиме розлогий кущ генарні на підівконні. Квітникарі стверджують, що допомогти герані рости вшир не важко. Однак для цього необхідно дотримуватись кількох простих правил.

Насамперед потрібно розмножити рослину. Для цього відмінно підходить спосіб живцювання. Це пов’язано з тим, що сформувати старі квіти просто не вдасться.

Також варто регулярно прищипувати молоду герань. Ця процедура є досить простою і не викликає складнощів. Садівники повинні видалити верхівку стебла. Після цього на стволі почнуть з’являтися нові бічні пагони. При цьому рослина стане більш розгалуженою.

Фахівці рекомендують прищипувати молоду герань тричі на місяць. Це зазвичай роблять, коли спостерігається активне зростання рослини. Якщо ви вперше здійснюєте цю процедуру, то прищипуйте черенки, які виросли у довжину на 10 сантиметрів.

Цю процедуру необхідно повторити після того, як бічні відгалуження досягнуть 15 сантиметрів. Завершальний етап процедури роблять, коли кущі розростуться до необхідних розмірів. Це основні етапи, які мають виконати квітникарі. Після цього можна насолоджуватися пишним цвітінням цієї рослини.

Алгоритм проведення обрізки

У процесі проведення обрізки необхідно діяти обережно. Квітникарі рекомендують дотримуватися наступного алгоритму:

  1. Насамперед необхідно оглянути верхні пагони та знайти точку зростання герані. Вона відповідає за інтенсивність зростання і є великою брунькою.
  2. Цю бруньку потрібно відщипнути пальцями. Це важлива процедура, тому що в іншому випадку квітка продовжуватиме рости вгору. Відповідно, бічні гілки не будуть утворюватись.
  3. Під час проведення цієї процедури слід діяти обережно. Рослина досить крихка, тому легко можна пошкодити листя або стовбур пагонів.

Завдяки прищипуванню герань активно почне рости вшир. В результаті цього ви досягнете пишного цвітіння.

Важливі поради від професіоналів

Щоб правильно виконати всі процедури, необхідно дотримуватись порад від професіоналів. До важливих нюансів відносять такі моменти:

  1. Перед тим як розпочати роботу обов’язково потрібно вимити руки з милом. В іншому випадку можна заразити рослину різними захворюваннями.
  2. Сильно тягнути рослину не слід, оскільки її можна легко травмувати. Практично всі сорти герані є крихкими.
  3. Після завершення всіх маніпуляцій необхідно помістити герань на сонячне місце. Це пов’язано з тим, що для активного зростання бокових гілочок потрібно багато світла.
  4. Обробіть місце прищипування. Для цього відмінно підходить спирт чи зеленка. В іншому випадку місця зрізів надалі просто засохнуть.

Ці дії змусять герань пускати нові пагони. За короткий часовий проміжок рослина стане більш кущистою. Також на ній з’явиться безліч нових суцвіть.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а…

6 години тому

Як подолати стан “плато” у втраті ваги: ​​7 дієвих порад

Ефект плато – поширене явище. Часто ми сприймаємо його як поразку: складно прийняти цифри, які…

7 години тому

Хочеш прибрати подвійне підборіддя і зберегти чіткий овал: спробуй цю диво-вправу для спини

Чіткість овалу обличчя залежить від багатьох факторів — і особливо від стану грудного відділу хребта.…

1 день тому

Що компетентний майстер педикюру може дізнатися, просто поглянувши на стопи

Що кваліфікований майстер педикюру може дізнатися про клієнтку, просто дивлячись на її стопи: більше, ніж…

1 день тому

Що буде, якщо їсти йогурт щодня: кардинальні зміни за 2 тижні

Якщо в тебе немає лактозної непереносимості, ти сміливо можеш їсти йогурт хоч щодня, якщо він…

2 дні тому

5 причин, через які краще приймати душ, а не ванну

Майже всі ми любимо поніжитися у зігріваючий ванні, проте, на думку лікарів, душ -  набагато…

2 дні тому