Здоров'я

Лікар розповів, які літні фрукти – найкорисніші, і чому вони потрібні довгожителям

Йдеться про яблука, рівних яким за вмістом корисних речовин знайти складно. Лікар-дієтолог Сергій Антонюк розповів, чому з великої кількості літніх фруктів він вибрав саме ці плоди. До рейтингу цінних літніх рослинних продуктів експерт також включив груші та сливу.

Першими людьми, які не встояли перед чарівним виглядом яблука, були Адам і Єва, які скуштували плід з дерева пізнання добра і зла. Надалі історії яблука згадувалися часто. Плодами милувалися, з них писали чудові картини.

Давні цілителі вважали, що яблукам немає рівних у боротьбі з багатьма хворобами. Вже тоді лікарі знали, що плоди рослини є ефективними при лікуванні хвороб шлунка, печінки, суглобів. Яблуками не лише лікувалися, їх використовували у домашніх масках, лосьйонах, кремах.

Жінки швидше за вчених здогадалися, що кашка з плодів освіжає шкіру, усуває зморшки, зберігає пружність. У давнину з’явилося словосполучення «молодильні яблука», що відображає великі можливості рослинного продукту.

Сергій Антонюк розповів, за що він цінує яблука, в чому їхня користь, і скільки плодів на день треба з’їдати, щоб продовжити життя.

На думку дієтолога, на день потрібно вживати не менше двох-трьох яблук.

Плоди, багаті на вітаміни, мінерали, амінокислоти, наситять організм корисними речовинами. А кверцетин – біоактивна речовина, яка зміцнює стінки судин, продовжує життя.

Яблука – не єдині фрукти, яким, на думку лікаря, потрібно приділити увагу в літній сезон. У меню, на думку лікаря, потрібно включити груші. Вони містять такий самий набір корисних речовин, який допоможе довгожителям продовжити молодість. Груші хороші тим, що в них більше, ніж у яблуках, харчових волокон, причому різних.

До корисних літніх продуктів експерт включив сливи, що покращують роботу кишечника. Не забувши наголосити, що це – вже не фрукти, а ягоди.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

6 години тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

7 години тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

1 день тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

1 день тому

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

2 дні тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

3 дні тому