Кулінарія

Як приготувати кульки з кисломолочного сиру в смачному сиропі

Завдяки цій страві Бенгалія прославилася як світова столиця солодощів. Сирні кульки потрібно просочити сиропом від 4-х годин до двох днів. Шріла Прабхупада (індійський релігійний діяч) з цього приводу сказав, що правильно приготовлена ​​розгулла повинна рипіти, коли її відкушують.

Подробиці

Щоб приготувати цю східну насолоду потрібно 275 г паніру (домашнього індійського сиру), 725 мл води, 300 г цукру та столова ложка рожевої води.

А робити розгулли потрібно так. Щоб приготувати панір (сир, який в Індії називають домашнім сиром), потрібно взяти нежирне молоко та кефір, адже, коли варитимете кульки з жирного сиру, вони просто розпадуться. Спочатку кип’ятимо молоко в каструлі з товстим дном. Коли скипіло, тонким струменем вливаємо в нього кефір (підійде також живий йогурт). Додаємо 2 столові ложки лимонного соку або чайну ложку лимонної кислоти.

Постійно потрібно помішувати. Вже за кілька хвилин сир випливе нагору. Через марлю проціджуємо вміст, щоб відокремити сир від сироватки.

Сир у марлі щільно зав’язуємо, кладемо під саморобний прес. У цій якості підійде каструля, наповнена водою. За кілька годин частинки сиру утворюють єдине ціле, а в нас буде чудовий сир “Панір”. Саме його в Індії використовують за основу для багатьох страв, а також їдять як готову страву. Однак для розгулли панір достатньо поставити під прес на 10 хвилин, адже він не повинен бути сухим. Потім кришимо його, і вимішуємо, поки він не стане однорідним. Розділяємо на шматки приблизно з волоський горіх, катаємо з них кульки без тріщин.

Тепер робимо сироп. Потрібно в каструлі середнього розміру кип’ятити воду із цукром 5 хвилин. Потім половину сиропу наливаємо в миску, додаємо до неї рожеву воду і ставимо охолоджуватися.

Каструлю, в якій залишилася друга половина сиропу, ставимо на вогонь і акуратно опускаємо в неї кульки. У ємності має бути вільне місце, адже під час варіння кульки збільшуються у розмірі майже вдвічі.

При цьому вогонь потрібно відрегулювати так, щоб сироп трохи кипів. Накриваємо кришкою і варимо 10 хв, поки розгулли вспливуть і стануть пористими, як губка. Під час варіння кілька разів потрібно збризкати кульки холодною водою. Вони в результаті стануть білими та пористими.

Потім кожну розгуллу переносимо ложкою в холодний сироп і ставимо охолоджуватись на 3 або 4 години, а краще на ніч. Смак у цієї східної насолоди досить специфічний.

В Індії, де ця страва традиційна, вона вважається найпоширенішим десертом. Присмак сиру майже не відчувається, нагадує хлібну масу, замочену в сиропі. В Індії розгуллу настоюють на різних сиропах, а також на рідкому варенні.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Визначено найкращий маринад для кабачків для смаження на мангалі

Коли говорять про мангал, відразу думають про шашлики та м'ясо. Цілком закономірно, проте можна дещо…

25 хв. назад

Великодній подарунок Лесі Никитюк батькам: ведуча показала, що побудувала

Великдень — світле свято, коли треба робити добро та бути з родиною. Леся Никитюк показала…

55 хв. назад

Ідея для сніданку за 5 хвилин: сирний кекс в мікрохвильовці

Такий сніданок до кави — ідеальний початок дня. Нічого не треба смажити, провітрювати та перебирати…

1 годину назад

Експерти назвали фрукт, який захищає від старіння й продовжує життя

Манго - екзотичний фрукт, який уповільнює старіння та продовжує життя людині завдяки вмісту вітамінів, мінералів…

2 години назад

Названо продукт, який зменшує шорсткий смак супу з червоної сочевиці

З червоної сочевиці дійсно можна приготувати неймовірний обід. Смачно та корисно. Суп-пюре є найпопулярнішою стравою.…

2 години назад

Відомий український гуморист Володимир Жогло розповів про розлад розвитку в 3-річного сина Остапа

Володимир Жогло раніше не ділився назагал інформацією про особливості свого 3-річного сина Остапа. Про особливості…

3 години назад