Лайфстайл

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу, які пропонують світові бренди цього сезону. А вибрати справді є з чого: у своїх колекціях дизайнери переосмислили всім знайому класику, працювали з формами та силуетами, деконструювали одяг, створили опції у різних кольорах та фактурах. Серед найрізноманітніших варіантів (курток, тренчів та пальто) ми не можемо стороною обійти пуховик. Давайте будемо чесні, у наших широтах без стильного пуховика нікуди (особливо пізньої осені). Хороша куртка насамперед повинна гріти, захищати від вітру та дощу. Але й про естетику теж не варто забувати, адже хочеться носити річ із задоволенням. Зараз на ринку представлено безліч варіантів, але нам все ж таки вдалося виділити головні тенденції. Показуємо їх у нашій добірці.

Ультракороткі

Schiaparelli осінь-зима 2024/2025
Coperni осінь-зима 2024/2025

Відкриває нашу добірку вкорочений пуховик – один із найгучніших трендів осені-2024. Звичайно, він не врятує вас від справжніх холодів, але легко впишеться у стильну осінню капсулу. І повірте, він набагато функціональніший, ніж здається на перший погляд. З ним ви зможете скласти різні образи: і не тільки з джинсами, але і зі спідницями або сукнями. Зверніть увагу, як його стилізують бренди – зі спідницею-олівцем або балоном у довжині міні.

Стьобані

Ester Manas осінь-зима 2024/2025
Patou осінь-зима 2024/2025

Стьобана куртка (укорочена, довга, різних кольорів, з поясом або без) – мабуть, наймодніший і практичніший варіант на всі випадки життя. Якщо у вас такої немає, то осінь – найкращий час, щоб це виправити. Плюс вони абсолютно універсальні і можуть поєднуватись не тільки з черевиками, але і з елегантними чоботями.

З хутром

Burberry осінь-зима 2024/2025
Isabel Marant осінь-зима 2024/2025

Якийсь час бренди щедро прикрашали пуховики заклепками, блискучими гудзиками та навіть стразами. Але восени та взимку 2024-25 це категорично немодно та неактуально. Єдине, що ми помітили на подіумі, — це куртки, оброблені хутром. Наприклад, на капюшоні чи комірі, як у Burberry та Isabel Marant. Тільки вибирайте штучне еко-хутро.

Акцентний

Duran Lantink осінь-зима 2024/2025
Marie Adam-Leenaerdt осінь-зима 2024/2025

На окрему увагу заслуговують акцентні моделі — така кольоротерапія в осінньо-зимовому гардеробі змусить полюбити холодну похмуру погоду навіть затятих супротивників. Повірте, яскравий верхній одяг не менш універсальний, ніж базовий – подібний пуховик можна поєднувати як з однотонними комплектами чорного кольору, так і з коричневими, бежевими або сірими образами. Або міксувати відтінки.

З капюшоном

Holzweiler осінь-зима 2024/2025
Avellano осінь-зима 2024/2025

Пуховик – це все-таки про тепло та комфорт. Крім матеріалу, фасону та довжини, варто звернути увагу на конструкцію коміра – у ідеального пуховика він надійно закриває шию, тобто блискавка доходить до самого підборіддя. А в ідеалі – у куртки має бути каптур.

Пуховик-ковдра

Jil Sander осінь-зима 2024/2025
Jason Wu осінь-зима 2024/2025

І завершує цей топ пуховик-ковдра, який допоможе утеплитися на максимум не лише у листопаді, а й узимку. Бренди представляють моделі різної довжини – від міді до варіантів до підлоги. При покупці орієнтуйтеся тільки на власний смак та погодні умови вашого регіону: чим товстіший і довший пуховик – тим краще. Також у нього повинен бути достатньо вільний крій, щоб за бажання під пуховик ви могли надіти жакет, светр або худий. А якщо вам хочеться витонченішого силуету, то додайте пояс.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що…

1 годину тому

6 стильних пар взуття без підборів, які популярні цієї осені

Звичайно, взуття на високих тонких підборах виглядає ефектно. Однак із настанням осені хочеться «спуститися на…

8 години тому

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний…

1 день тому

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні…

1 день тому

Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

Стрижка метелик — модна популярна зачіска, яка передає ретровайб. Вона поєднує елементи багатошарових стрижок, створює…

2 дні тому

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже…

2 дні тому