Краса

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся блискучим і шовковистим у цей період і підготувати до ще більш суворої зими? Допоможуть ці 4 простих б’юті-поради.

Восени наше волосся починає більше сіктися, ламатися і електризуватися через примхи погоди. Тому в непростий сезон вітрів і низьких температур вони потребують максимальнобережного догляду. Запам’ятовуйте ці 4 лайфхаки, які допоможуть зберегти локони в ідеальному стані, незважаючи на суворі випробування.

Особливості миття

Восени наші локони стають сухішими. Тому якщо влітку ти користувалася шампунями для жирного волосся, переходь на засоби для нормального, а за сухими локонами доглядай продукти для інтенсивного зволоження та живлення. Використання бальзаму та масок має стати обов’язковим: восени вони служать додатковим захистом для наших локонів. До речі, гарячою водою восени голову краще не мити: краще нехай це буде тепла або прохолодна.

Жодних гарячих укладок

Впливаючи на волосся високими температурами, ти тільки ще більше їх травмуєш. Тому від прасок і плойок краще повністю відмовитися або використовувати їх виключно з потужним термозахистом. Сушіння волосся без фена восени займе цілу вічність, тому тут йди на компроміс: укладайся на мінімальній потужності та відстані не менше 30 сантиметрів від волосся. До речі, восени локони потрібно мити не менше, ніж за годину до виходу з дому: після сушіння вони повинні повністю висохнути, щоб не отримати стрес від різкого перепаду температур.

Роби масаж

Восени шкіра голови особливо потребує масажу. Вся справа в низьких температурах і постійному носінні шапок: все це уповільнює кровопостачання, через що коріння одержує недостатнє харчування. Тому на період холодів масаж щіткою або руками має стати невід’ємною частиною твоєї б’юті-рутини.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

14 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

15 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

1 день тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

3 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

3 дні тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

4 дні тому