Краса

Як носити мереживо і не виглядати зухвало: 4 способи уникнути модної поразки

Влітку-2024 гіпюр і мереживо вважаються одними з найтрендовіших матеріалів – завдяки стилістиці нульових і тренду на mermaidcore. Так що зараз саме час, щоб розібратися з цим у всіх сенсах тонким питанням: як носити напівпрозорі тканини, щоб не виглядати вульгарно?

В арсеналі досвідчених модниць є кілька ходових ідей для створення швидких образів на будь-який випадок. Піджак – для ділового look’а, «піжамний» костюм із босоніжками – для лінивого сніданку у місті, мереживо – для романтичної зустрічі. Або не тільки для неї?

Ажурний одяг не такий простий, як здається. Так, мереживо та гіпюр дійсно виглядають спокусливо, але варто підібрати неправильний фасон або перестаратися з аксесуарами, вирізом або відтінком, і твій аутфіт швидко стає вульгарним.

Речі з ажурної тканини цілком можуть бути сучасними та елегантними, якщо вони виконані з якісних матеріалів та мають актуальний силует. Залишається головне питання — а як їх носити? Розповідаємо та показуємо!

Будуарна тема

Корсет з мережива додає одразу 100 балів до сексуального образу. Цю гіпотезу чудово довели цього року Gucci, продемонструвавши легкий для повторення подіумний look. Штани, корсет і біла сорочка зверху – вуаля, люксове комбо готове, і гаманець при цьому не постраждав.

Почни з маленьких деталей

Якщо поки що боїшся носити повноцінні ажурні речі у повсякденних образах, то почни з невеликих мереживних елементів на одязі. Зокрема, з облямівки на комірі джемпера або на подолі сукні. Візьми цей трюк на замітку, бо стилісти завжди радять не нехтувати деталями — саме вони надають вбранню цілісного вигляду.

Сукня – завжди гарна ідея

Сукні з мереживної тканини – одні з найефектніших моделей! І не лякайся прозорості матеріалу, під верхній шар завжди можна надіти звичайний лонгслів, що не просвічує, або комбінацію. А довжину сукні вибирай будь-яку: від міні до максі тут правил немає.

На рейлах у магазинах зустрічаються і повністю ажурні штани, які створені для вечірок. І так, їх теж носять з нижнім шаром — з облягаючими шортами, наприклад.

Просте зі складним

До речі, про мереживні штани (як вчасно йшлося про них), зараз ця річ – один із найгарячіших трендів сезону. Фешеністи, що тільки з ними не носять: починаючи від ажурних топів до базових сорочок. І саме другий варіант образу з гіпюровими штанами ми радимо приміряти кожну. Виглядає це вбрання зовсім не вульгарно, а все за рахунок лаконічного верху, який «розбавляє» акцентний низ. Пробуй!

Шар за шаром

Ажурний кардиган – мастхев для теплої пори року. Він майже не відчувається на тілі і підходить як накидка, наприклад на чорну маленьку сукню – це робить look цікавішим. В поєднанні з лоферами та капроновими гольфами образ стає трохи готичним. Нагадує естетику Уенсдей. Коли там, до речі, другий сезон?

Головне – не перестаратися

Мереживо далеко не з простих матеріалів. Такий матеріал вимагає уваги при складанні образу з ним, а ще не прощає помилок – при найменшому фешн-прорахунку відразу виглядає в образі «кричуще» або просто старомодно. Щоб не допустити цього, до аутфіту з гіпюровим одягом підбирай лаконічні аксесуари.

Наприклад, мереживне плаття доповни декількома мінімалістичними прикрасами без великих та кольорових каменів. Пам’ятай, розмаїття деталей у образі – не означає стильно та красиво.

Колір має значення

Тим, хто хоче носити мереживні речі, але поки що не наважується, стилісти рекомендують придивитися до одягу з гіпюру білого кольору. Він не такий примхливий у стилізації, як чорний, і його набагато легше поєднувати із повсякденним гардеробом. До речі, на перших порах, доки ти не освоїла цю тканину як слід, складай монохромні образи – в них буде простіше інтегрувати мереживний виріб.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

6 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

21 годину тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому