Здоров'я

Як снідати, щоб позбавитися жиру на животі: поради експертів

Напевно, ти знаєш, що сніданок є найважливішим прийомом їжі? Це дійсно так: дослідження показують, що люди, які не пропускають сніданок, зазвичай швидше скидають вагу та мають менше жиру на талії. Якщо ти вже звикла їсти вранці, ми пропонуємо кілька порад, як підвищити користь від сніданку на максимум.

Снідай протягом півгодини після пробудження

Доктор медицини Метт Таннеберг пояснює, що, якщо ти не їси вранці, метаболізм сповільнюється, адже твій організм перебував у режимі голодування протягом восьми годин. Щоб підтримувати активний метаболізм і не заблокувати спалювання калорій, намагайся снідати протягом півгодини після пробудження.

Випий склянку води вранці

За словами дієтолога Ілани Мюльштейн, склянка води вранці не лише допомагає в схудненні, а й підтримує загальне здоров’я. По-перше, після сну наш організм потребує відновлення водного балансу. По-друге, пиття води перед їдою допомагає зменшити кількість їжі, яку ти споживаєш, оскільки часто ми плутаємо спрагу з голодом.

Додай білок

Обожнюєш снідати круасанами? Це нормально! Але спершу краще з’їсти білкову їжу, щоб уникнути різкого підйому глюкози. Вибирай яєчню, грецький йогурт, бутерброд із лососем або салат з квасолею, щоб забезпечити організм необхідним білком.

Не забувай про вуглеводи

Вуглеводи вранці також важливі. Як пояснює дієтолог Джулі Міллер Джонс, якщо організм не отримує достатньо вуглеводів, він почне використовувати білки, що зменшить їх доступність для підтримки м’язової маси. Краще замінити хлібобулочні вироби на вівсянку, яка багата клітковиною та допомагає довше зберігати ситість. Але якщо вранці складно знайти час, не переживай – краще мати хоча б щось корисне на сніданок.

Випий кави

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Journal of the International Society of Sports Nutrition у 2021 році, кофеїн у кількості чашки міцної кави, спожитий за 30 хвилин до тренування, значно збільшує швидкість окислення жиру. Якщо не любиш каву, спробуй зелений чай – його флавоноїди (катехіни) допомагають спалювати більше жиру під час фізичних вправ, тож улун може стати чудовою альтернативою.

Спробуй ці поради і побачиш, як твій сніданок стане ще кориснішим та ефективнішим!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

15 години тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

15 години тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

2 дні тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

2 дні тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

5 днів тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

5 днів тому