Краса

3 звички, які допоможуть позбутися целюліту

У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Якщо говорити науковою мовою, целюліт – це результат порушення обміну речовин у підшкірно-жировій клітковині. Але це не хвороба — целюліт є у всіх, розрізняються лише стадії. Ступінь помітності целюліту залежить від багатьох факторів: генетика, рівень щоденної активності, харчування та правильність догляду. Ми вже говорили про продукти харчування та напої, яких краще відмовитися, щоб позбутися целюліту. Також у цьому може допомогти низка корисних звичок — про них розповідаємо у нашому матеріалі.

Сухий масаж щіткою

Масаж сухою щіткою стимулює лімфоток і кровообіг, дозволяє видалити ороговілі клітини шкіри та стимулює зростання нових. При регулярному виконанні цієї процедури шкіра в проблемних зонах підтягується, а горбки целюліту стають менш помітними. Для масажу використовуйте щітку з натуральною щетиною, опрацьовуючи нею усі «проблемні» зони круговими рухами. Також спробуйте починати свій ранок із лімфодренажних стрибків (про те, що це таке, ми розповідали тут), вони допоможуть не лише посилити лімфоток, а й швидше прокинутися.

Правильний догляд

Ринок косметики зараз настільки великий і різноманітний, що, здається, можна знайти засіб для вирішення будь-якої проблеми. Вибираючи антицелюлітний догляд, варто усвідомлювати, що без правильного харчування і хоча б мінімальної фізичної активності, працювати ці засоби не будуть. Однак, якщо у вашому житті є і те, й інше, спеціалізована косметика допоможе прискорити результат. Вибирайте засоби з кавою (це можуть бути як кавові скраби, так і креми з додаванням кофеїну), церамідами та натуральними маслами. Вони допоможуть стимулювати лімфострум, зменшити ступінь прояву целюліту, підтягнути шкіру, зробити її більш гладкою та еластичною.

Більше води

Правильний водний баланс організму – ключ до краси та здоров’я. Науково доведено, що навіть при мінімальному зневодненні організму (брак 3-4% рідини) вже наявний целюліт проявляється сильніше, а так само може з’явитися новий там, де його не було. Намагайтеся випивати 2 літри чистої води (саме води, а не будь-якої рідини) щодня. Це допоможе не лише позбутися ненависної «апельсинової кірки», а й значно покращить загальне самопочуття.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

4 важливі нюанси у харчуванні восени, які допоможуть зберегти здоров’я

Осінь - це не тільки пора для затишних вечорів, а й час, коли організму потрібна…

4 години тому

Чому тренування можуть мати зворотній ефект і призводити до збільшення ваги

Цифра на вагах збільшується, хоча ти через день тренуєшся і правильно харчуєшся? Розповідаємо чому це…

5 години тому

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а…

1 день тому

Як подолати стан “плато” у втраті ваги: ​​7 дієвих порад

Ефект плато – поширене явище. Часто ми сприймаємо його як поразку: складно прийняти цифри, які…

1 день тому

Хочеш прибрати подвійне підборіддя і зберегти чіткий овал: спробуй цю диво-вправу для спини

Чіткість овалу обличчя залежить від багатьох факторів — і особливо від стану грудного відділу хребта.…

2 дні тому

Що компетентний майстер педикюру може дізнатися, просто поглянувши на стопи

Що кваліфікований майстер педикюру може дізнатися про клієнтку, просто дивлячись на її стопи: більше, ніж…

2 дні тому