Краса

Нова трендова стрижка клавікат, яка пасує абсолютно всім

Боб більше не вважається найуніверсальнішою формою для стрижки! Цього року стилісти рекомендують звернути увагу на клавікат — подовжений варіант, який має не менше переваг.

Хочеш освіжити образ, але не знаєш, що вибрати? У попередні сезони ти б напевно почула безліч рекомендацій щодо боба. В останні роки ця стрижка вважається найбільш оптимальним варіантом для жінок різного віку, адже вона підходить і для тонкого, і для густого волосся і має масу різновидів з чубчиками, фарбуваннями та текстурами.

Боб, як і раніше, залишається поза конкуренцією. Але якщо тебе приваблює більш подовжене волосся, зверни увагу на “клавікат” – модну літню стрижку довжиною до ключиць.

Свою назву клавікат отримала від слова “clavicle”, яке в перекладі з англійської означає ключиці (у свою чергу “cut” перекладається як стрижка). Зірковий перукар Едвард Трікомі називає клавікат стрижкою, яка йде всім типам волосся та формам обличчя. Секрет полягає в мінімальному зіткненні пасм з тілом, адже коли волосся лежить на плечах, воно може загинатися, втрачати бажану форму або сплутуватися.

У клавікаті волосся доходить до початку плечей, але при цьому не контактує з тілом.
Завдяки середній довжині стилісти називають клавікат найкращим варіантом стрижки для літнього періоду.

Цю форму зручно носити в розпущеному варіанті і не буде спекотно влітку. При цьому будь-якої миті волосся можна прибрати в хвіст, тоді як більш короткі стрижки виключають цю зручну функцію.

Насправді клавікат — старіший і перевірений часом варіант, який робили до того, як з’явилася мода на боб. Мода циклічна, тому не варто дивуватись, що тепер рекомендується знову повернутися до нього! Тим більше, клавікат ні в чому не поступається більш короткому і сучасному бобу — і може розглядатися як стрижка для відрощування волосся після більш лаконічної зачіски.

Не менш важливо, що стрижку-клавікат можна поєднувати з різними формами чубчиків. Це вносить в образ індивідуальне звучання, а заразом допомагає зробити волосся візуально густішим і об’ємнішим.

Ще одна перевага клавікату: таку довжину волосся легко укладати без гарячих інструментів. Цього літа спостерігається тренд на зачіски з натуральними хвилями, як після заплетеної кіски. Клавікат справді можна зібрати в косу перед сном. Але значно швидше просто пом’яти вологі пасма руками, з невеликою кількістю мусу-пінки, текстуруючого гелю або іншого засобу для стайлінгу волосся.

Якщо твої волосся природньо схильне до завитку, зі стрижкою-клавікат можна обійтися без укладки зовсім. Середня довжина локонів не розпрямлятиметься під власною вагою або вивертатиметься через контакт з плечима. Хоча більш текстурно в подібному варіанті виглядатимуть і дуже тонке пряме волосся.

Для цього варто вибрати клавікат у багатошаровому варіанті. Він зробить волосся більш рухливим і подарує їм легкий натуральний об’єм.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чи варто вмиватися дігтярним милом: думка експерта

Ми були здивовані, коли виявили, що деякі люди ще використовують дігтярне мило для вмивання. Здавалося,…

7 години тому

Рукав, щоб приховати пишні руки та сукня від животика: варіанти суконь, що приховують недоліки фігури

Восени та взимку все, звичайно, простіше: багатошаровими аутфітами можна змоделювати фігуру як завгодно. А що…

8 години тому

7 продуктів, які прискорюють метаболізм

Розповідаємо, що їсти, аби розігнати метаболізм. Що таке метаболізм і чи можна на нього впливати?…

1 день тому

Які продукти захистять від жіночих хвороб і збережуть гормональне здоров’я

Жіночий організм дещо відрізняється від чоловічого в плані харчування. Різниця і в калорійністі, і в…

1 день тому

5 легких способів зменшити набряклість

У літній сезон ймовірність появи набряків підвищується, тому слід дотримуватись заходів проти затримки зайвої рідини…

2 дні тому

Як повернути молодість шкірі тіла, без спорту та косметичних процедур

З віком тіло помітно змінюється. Особливо це видно по шкірі тіла: вона стає в'ялою, менш…

2 дні тому