Здоров'я

Як повернути молодість шкірі тіла, без спорту та косметичних процедур

З віком тіло помітно змінюється. Особливо це видно по шкірі тіла: вона стає в’ялою, менш еластичною, а в деяких місцях з’являються виражені зморшки. Цей процес можна зупинити — принаймні так вважають прихильники інтервального голодування.

Послідовниці інтервального голодування помічають багато позитивних змін у організмі. Декому вдається не тільки схуднути і відчути легкість, але й позбутися залежності від жирного, борошняного та солодкого.

Також у тематичних спільнотах жінки, які дотримуються принципів інтервального голодування, нерідко відзначають позитивні зміни зовнішнього вигляду тіла. Згодом шкіра ніби набуває втраченої пружності. А це з віком значно важливіше, ніж правильний обсяг жиру та м’язів!

Експерти вважають, що цьому є очевидне пояснення. Справа в тому, що дотримуючись принципів інтервального голодування, ми більш раціонально ставимося до їжі і відмовляємося від постійних перекусів — принаймні в заборонений час. Завдяки цьому стрибки цукру в крові знижуються, а інсулін (гормон, який відповідає за вуглеводний обмін в організмі) стабілізується і припиняє «живитися» за рахунок наших м’язів.

До того ж, завдяки стабілізації рівня цукру в крові обмінні процеси в організмі прискорюються. Кровоносні судини починають краще живити тканини та насичувати їх корисними компонентами. Відновлювальні процеси відбуваються швидше — і насамперед це завжди помітно по шкірі.

Звичайно, інтервальне голодування підходить не всім і вимагає чималих вольових зусиль. Проте варто хоча б пам’ятати про те, що їсти на ніч у будь-якому випадку не потрібно. Як для здоров’я, так і для якості тіла.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чи варто вмиватися дігтярним милом: думка експерта

Ми були здивовані, коли виявили, що деякі люди ще використовують дігтярне мило для вмивання. Здавалося,…

7 години тому

Рукав, щоб приховати пишні руки та сукня від животика: варіанти суконь, що приховують недоліки фігури

Восени та взимку все, звичайно, простіше: багатошаровими аутфітами можна змоделювати фігуру як завгодно. А що…

8 години тому

7 продуктів, які прискорюють метаболізм

Розповідаємо, що їсти, аби розігнати метаболізм. Що таке метаболізм і чи можна на нього впливати?…

1 день тому

Які продукти захистять від жіночих хвороб і збережуть гормональне здоров’я

Жіночий організм дещо відрізняється від чоловічого в плані харчування. Різниця і в калорійністі, і в…

1 день тому

5 легких способів зменшити набряклість

У літній сезон ймовірність появи набряків підвищується, тому слід дотримуватись заходів проти затримки зайвої рідини…

2 дні тому

Нова трендова стрижка клавікат, яка пасує абсолютно всім

Боб більше не вважається найуніверсальнішою формою для стрижки! Цього року стилісти рекомендують звернути увагу на…

2 дні тому