Здоров'я

“Дієта гендиректора”: простий план схуднення, ідеальний для літа

Якщо вам потрібна проста дієта, яка допоможе схуднути, не змінюючи різко ваш раціон, новий тренд – “дієта гендиректора” – може бути саме тим, що вам потрібно. У цьому плані харчування практично немає обмежень, єдине, що потрібно – це дотримуватися певного порядку споживання їжі. Якщо ви пристосуєтеся до такого розкладу, ви можете схуднути на 10 кг за літо. Давайте розберемося в правилах!

Суть дієти: зміна харчових звичок та дотримання кількох правил щодо порядку споживання продуктів.

Тривалість: необмежено.

Результат схуднення: від 3 кг на місяць.

Автором цього плану харчування, який стає популярним у соцмережах, став генеральний директор некомерційної організації Девід Дональдсон. Він сам мав проблеми з зайвою вагою та діабетом II типу, і спробував багато методів для схуднення та покращення здоров’я, поки не вирішив створити свою власну систему харчування на основі власного досвіду та рекомендацій з цифрових додатків для здорового способу життя.

Цей план отримав назву “дієта гендиректора”. Його особливість полягає в тому, що він дозволяє споживати певні продукти у певному порядку, що, за словами автора, допомагає знизити вагу та поліпшити загальний стан здоров’я. Девід схуд на 18 кг за півроку без суворих обмежень, тому такі успіхи варті того, щоб познайомитися з цим методом — а далі вирішуй сама.

Основні правила дієти полягають у споживанні продуктів у певному порядку.

Отже, Девід Дональдсон насамперед відмовився від звички одразу з’їдати те, що здається найапетитнішим. Також він уважно вивчив список некрохмалистих овочів. Серед них — практично всі хрестоцвітні (це різні види капусти, включаючи броколі, цвітну та романеско, редиска), огірки та помідори, листові овочі. Також некрохмалистими овочами вважаються баклажани, кабачки та спаржа. Цибуля та різні трави також не містять крохмалю.

Наприклад, вечеря починається з овочів, потім йде білок, а вже потім – крохмалисті овочі чи вуглеводи. Між прийомами їжі рекомендується робити паузи та контролювати розмір порцій.

Дієта гендиректора також включає у себе споживання яблучного оцту, який, за словами автора, допомагає знизити вагу. Тричі на день він розчиняв 1 ст.л натурального яблучного оцту в склянці води і випивав.

Проте слід пам’ятати, що цей засіб не підходить для всіх і може бути шкідливим для тих, хто має певні проблеми зі ШКТ.

Однак, окрім правильного харчування, Дональдсон наголошує на важливості активного способу життя. Він радить більше ходити та більше рухатися в повсякденному житті, що також сприяє схудненню та поліпшенню загального стану здоров’я.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

7 години тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

1 день тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

2 дні тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

2 дні тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

3 дні тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

4 дні тому