Кулінарія

Зелена спаржа з беконом на сковороді: неймовірно просто та швидко

Нашвидкуруч, оригінально, корисно, просто і дуже смачно! Зелена спаржа з беконом на сковороді готується неймовірно просто та швидко. Це чудовий варіант ситного сніданку. Яйця пашот або звичайна яєчня відмінно поєднуються із зеленими стеблами та беконом!

Інгредієнти:

  • Спаржа зелена – 600 гр
  • Бекон – 200 гр
  • Рослинна олія – 40 гр
  • Зелень за бажанням та за смаком

Приготування:

Спаржу вимийте та обсушіть рушником, щоб прибрати залишки води.

Зріжте з паростків жорсткі стебла, як на фото. Якщо у вас молодша і тонша спаржа, то, можливо, цього робити не доведеться.

Налийте в каструлю воду та доведіть до кипіння. За бажанням додайте дрібку солі в окріп, але врахуйте, що бекон солоний сам по собі і при подальшому приготуванні спаржа може вийде занадто солена. Бланшуйте в киплячій воді близько п’яти хвилин, потім відправте в крижану воду.

Охолоджені стебла вийміть із холодної води та залиште на деякий час обсушитись. Намотайте на них тонкі стрічки бекону. У сковороді розігрійте олію без запаху. Як визначити, що олія у сковорідці досить прогрілася? Зробити це досить просто, опустіть в олію край дерев’яної лопатки або кінчик дерев’яної зубочистки. Якщо навколо з’явилися маленькі бульбашки, то можна приступати до обсмажування.

Для приготування по можливості використовуйте сковороду з товстим дном. Обсмажте спаржу з беконом на помірному вогні до зарум’янювання стрічок бекону. Періодично перевертайте, щоби все прожарилося рівномірно. Також, для більш корисного варіанту, можна спаржу запекти в духовці. На деко, застелене пергаментом, викладаємо спаржу і ставимо випікатись в попередньо розігріту духовку до 180 градусів.

Подавайте як самостійну страву зі свіжими овочами. Дуже вдало поєднується зі спаржею в беконі відварені або смажені яйця.

Зелена спаржа (або аспарагус) дуже корисна, в ній міститься величезна кількість вітамінів, цінні мінерали, клітковина, білок, кальцій, залізо та мідь.

По можливості обов’язково включіть спаржу до свого раціону, вона сприяє гармонійній роботі організму, підвищує імунітет і допомагає у боротьбі зі шкідливими вільними радикалами.

Спаржа – природний діуретик, а тому стимулює роботу нирок і допомагає позбутися набряків.

Смачного!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чим удобрювати баклажани: овочі буде не впізнати

Щоб милуватися баклажанами, що ростуть на грядках, а не зітхати через їх похмурий вигляд, культуру…

3 дні тому

Як перемогти дротяника: секрети та поради

Дротяник - це личинка жука-ковалика, яка живе під землею і харчується корінням і бульбами овочевих…

3 дні тому

Як позбутися павутинного кліща на домашніх квітах: 5 перевірених порад

Павутинний кліщ - це дрібний павукоподібний шкідник, який смокче соки з рослин і може призвести…

4 дні тому

Чому відварена морква в салаті втрачає колір: помилка господарок

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить…

4 дні тому

Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Коли йдеться про приготування смаженої картоплі, то всім господиням хочеться, щоб страва мала апетитну скоринку.…

4 дні тому

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від…

4 дні тому