Краса

Ополіскуйте водою і забудьте про укладання мусом: 5 головних секретів догляду за фарбованим волоссям

Пофарбовані локони потребують ще більш ретельного догляду, ніж натуральні. Щоб старання твого колориста не пройшли даремно, дотримуйся цих зовсім нескладних правил.

Відразу ж після фарбування волосся виглядає просто неймовірно. Однак цей чарівний ефект минає вже через тиждень, якщо ти не дотримуватимешся грамотної техніки догляду за волоссям, яке зазнало фарбування. Тут немає нічого складного: просто запам’ятай основні принципи і не допускай помилок.

Відмовся від мусу

Якщо до фарбування ти звикла укладатися мусом, то тепер використовувати його зможеш лише у крайніх випадках. До складу продукту входять спирти, які швидко позбавлять колір інтенсивності. Краще підбери собі більш щадні засоби стайлінгу, які не будуть обнулювати результат фарбування.

Не мий голову щодня

Тут все цілком логічно: що частіше ти миєш голову, то швидше вимивається колір. Тож про щоденне миття варто забути: натомість спробуй перейти на режим «через день». Якщо і за такої умови зберігати свіжість шевелюри складно, можеш чергувати миття з шампунем і звичайне ополіскування водою.

Не забувай про кондиціонер

Навіть якщо до фарбування ти не потребувала кондиціонера, тепер він має стати чи не головним засобом догляду. Засіб допоможе зберегти колір від зовнішніх впливів, і він не потьмяніє раніше часу.

Використовуй маску

Раз на тиждень нанось на волосся глибоко зволожуючу маску. Секрет простий: волосся збереже колір насиченим, тільки якщо буде достатньо наповнене вологою.

Захищайся від сонця

Якщо відразу після фарбування ти вирішиш відправитися на відпочинок до спекотних країн, то не забудь захищати від UV-променів не тільки шкіру, а й волосся. Допоможуть використання спеціального спрею з SPF, а також косинки, панами та бейсболки. Якщо порушиш це правило, то вже за тиждень активного перебування на сонці колір втратить свою інтенсивність.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як вибрати корм для вашого улюбленця

Правильний вибір корму для вашого улюбленця є одним з найважливіших аспектів догляду за твариною. Збалансоване…

1 день тому

Як вибрати штори блекаут: не дайте себе обдурити

Штори блекаут виготовляються із спеціальної тканини, яка абсолютно не пропускає світло – коефіцієнт світлопоглинання у…

2 дні тому

Від якого засобу в процесі прання більше користі, ніж від прального порошку

Не всі засоби, які ми звикли використовувати для прання речей, досить добре справляються з видаленням…

2 дні тому

У чому користь соснових шишок для городу: як використовувати цінний лісовий матеріал

Під час прогулянки сосновим лісом можна не тільки зміцнити здоров'я, але й знайти цінні матеріали…

2 дні тому

4 ефективні способи позбутися плями від кави на дивані

Пролита кава здатна геть-чисто зіпсувати оббивку улюбленого крісла або дивана. Головне, що варто пам'ятати, якщо…

2 дні тому

Не робіть так з фіалками: 6 згубних помилок поливу

Досить часто квітникарі початківці, в яких ще недостатньо досвіду, неправильно поливають рослини. Варто звернути увагу…

3 дні тому