Здоров'я

Ворог стрункості: найпопулярніша страва на сніданок, яка заважає вам схуднути

Дієтолог розповів про те, з якого блюда краще не починати день, якщо хочете скинути зайві кілограми.

Деколи страви, які здаються нам дієтичними, навпаки лише сприяють набору ваги. Про шкоду одного з таких (дуже популярних на сніданок) розповів досвідчений експерт із схуднення.

Автор популярних систем харчування Fast 800 і Fast 800 Keto, дієтолог Майкл Мослі, стверджує, що процес скидання зайвих кілограмів відбуватиметься набагато швидше, якщо виключити з раціону мюслі та пластівці в якості сніданку (навіть якщо виробники пишуть на пачках, що їхня продукція сприяє схудненню).

«Якщо хочете схуднути потрібно серйозно скоротити споживання цукру… Це стосується і більшості сухих сніданків, які зазвичай містять прихований цукор», — цитує Мослі.

Крім сухих сніданків, Мослі радить взагалі виключити з меню солодощі, випічку, солодкі напої та навіть фрукти та ягоди з високим вмістом цукру (наприклад, манго, банани, виноград).

Справа в тому, що такі продукти викликають сплеск рівня глюкози в крові, а потім його різкий спад. Це веде до того, що ми знову тягнемося до їжі (отже, вживаємо більше калорій).

Замість «швидких» вуглеводів Майкл пропонує наповнити раціон «повільними» (вони не викликають різких стрибків цукру і добре насичують): цільнозерновими крупами (овес довгого варіння, гречка, перлова крупа, макаронні вироби із пшениці твердих сортів, пшоно, кіноа, булгур, бурий рис) та бобовими (квасоля, сочевиця, нут, маш).

Також експерт радить усім, хто худне, вживати не менше 60 г білків на день. Риба, яйця, м’ясо птиці – всі ці продукти містять корисні протеїни, на які рекомендує налягати Мослі. До того ж 60 грамів — не така вже недосяжна цифра: одна порція курки містить близько 30 г білків, шматок лосося — приблизно 17 г, а варене яйце — 13 г.

Майкл також є прихильником корисних жирів і одним з головних популяризаторів заснованої на них кето-дієти. До категорії продуктів, які містять такі жири, дієтолог відносить жирні сорти риби, оливкову олію, авокадо та горіхи. Проте всі ці продукти досить калорійні, тому тут важливо знати міру.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Досвідчені квітникарі розповіли, що треба робити з трояндами, щоб квітли до морозів: секрети догляду

Троянди дуже вибагливі у догляді квіти. Щоб вони не хворіли й квітли до морозів, треба…

24 хв. назад

Яку воду правильно додавати до плову: гарячу чи холодну

Від плову очікують, що він буде розсипчастий, ароматний та дуже смачний. Щоб він був саме…

55 хв. назад

Городники розкрили трьохетапну схему підживлення часнику: виросте «розміром з кулак»

Великий часник виростити можна, якщо забезпечити на етапі вирощування потрібними добривами. Від них залежить половина…

1 годину назад

Кулінари розповіли про 5 спецій для приготування річкової риби: більше смаку та аромату

Річкова риба суттєво відрізняється від морської. Саме тому потрібно ретельно підбирати спеції, які зможуть її…

2 години назад

Досвідчені городники розповіли, як позбутися фітофторозу на помідорах: прості дієві засоби врятують урожай

Фітофтороз – грибкове захворювання багатьох рослин. Помідори не виняток. Причини виникнення фітофторозу на помідорах можуть…

2 години назад

Японці були здивовані: можна приготувати роли «ледачим» способом

Японці роками вчаться робити ідеальні суші та роли. А в нас інтерпретували страву, щоб її…

3 години назад