Кулінарія

Як заощаджувати на продуктах без шкоди якості: 5 лайфхаків

Більшість фінансів сім’ї на жаль витрачається на продукти. Доволі неприємно усвідомлювати, що пристойна частина зарплати йде на заповнення холодильника. Але сьогоднішні реалії більшості сімей саме такі. Тим не менш, на продуктах харчування можна і потрібно заощаджувати: значних витрат можна уникнути, якщо проаналізувати свої покупки.

Як заощаджувати на їжі не на шкоду якості

  1. Реклама

Не потрібно купувати соус, який коштує вдвічі більше тільки тому, що ви побачили його в рекламі: поява на ТБ або в інтернет-просторі говорить лише про те, що виробник витратився на піар, а ніяк не свідчить про його якість. Позиція маркетологів простий: коли людині потрібно щось купити, то вона насамперед звертає увагу на знайомі їй товари.

2. Бренд

Ви, напевно, помітили, що певні фірми різних продуктів харчування просять за свій товар набагато більше. Зрозуміло, вони довго і наполегливо працювали над тим, щоб стати відомим брендом. Але це не означає, що не можна знайти гідну альтернативу за більш привабливою ціною.

3. Голод

Ходити в магазин на порожній шлунок – погана ідея. Ви купуватимете ті товари, на які ніколи не придбали б після вечері. Голод змушує нас звертати увагу на продукти, які забезпечують швидке насичення. Тому не варто випробовувати свій бюджет.

4. Мода

Останні кілька років набирає обертів харчова мода: років 5 тому авокадо теж лежали на полицях супермаркетів, але черги за ними не було. Та ж ситуація з насінням чіа, кокосовим маслом, кіноа та іншими суперфудами. Так, вони корисні. Але не менш корисними будуть яблука, картопля, сочевиця та буряк, хоча коштують вони в рази дешевше. Перш ніж сліпо слідувати за модою, спочатку проаналізуйте склад продуктів: ви побачите, що переплачувати немає сенсу.

5. Уважність

Чим дорожчий продукт, тим легше його помітити в магазині – саме на це і розраховують маркетологи, сподіваючись продати товар дорожче. Не лінуйтеся переглядати нижні та верхні полиці прилавків – ви легко знайдете якісний товар, але за меншу вартість.

Грицан Таня

Закінчила Харківську державну академію культури. Бібліотекар зі стажем, якій довелося змінити свій профіль на журналіста. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати.

Останні новиники

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

17 години тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

17 години тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

4 дні тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

4 дні тому

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування.…

6 днів тому

8 речей, які треба зробити після тренування, щоб отримати максимум користі

В цій статті оговоримо ми про найважливіший час — 30-90 хвилин відразу після виконання вправ.…

6 днів тому