Здоров'я

Скільки води потрібно випити наступного дня після застілля: правильне відновлення організму під час свят

Ранок після бурхливої вечірки добрим не буває… Однак, якщо подбати про організм і заповнити водний дефіцит, тобі гарантовано полегшає! Головне — пам’ятати, що після свята пити слід не стільки, скільки ти п’єш у звичайні дні.

Вчені постійно сперечаються щодо того, якої кількості води потребує наш організм. І все ж таки прихильників у теорії «2 літрів на день» поки більше. Як мінімум тому, що це дисциплінує та допомагає відмовитися від солодких соків та газованих напоїв на користь чистої води.

Класична формула для розрахунку щоденного споживання води тобі, напевно, знайома: на кожен кілограм ваги має припадати приблизно 30 мл випитої води. Виходить, якщо ти важиш 60 кг, потрібно випивати щонайменше 1,8 літра води на день.

А от якщо говорити про день після застілля та велику кількість випитого алкоголю, формула змінюється. Фахівці рекомендують випивати щонайменше 50 мл води на кілограм ваги. Тобто у випадку з тими ж 60 кг ваги наступного дня після вечірки слід випити 3 літри води.

Таке значне підвищення норми пояснюється зневодненням організму і натомість вживання спиртних напоїв. Тобі потрібно відновити нормальний баланс рідини в організмі: інакше ти на весь день втратиш сили, заробиш нудоту, головний біль і запаморочення.

До того ж через нестачу рідини обмінні процеси в організмі сповільняться — а з ними прийдуть набряклість, проблеми із ШКТ та набір зайвих кілограмів.

Розуміємо, багатьом людям дуже складно дотримуватись і стандартної норми споживання води — не кажучи вже про її таке сильне збільшення. Але не забувай, що нарівні зі звичайною водою можна пити зелений чай, мінералку та трав’яні настої.

Головне – уникати підсолоджених напоїв!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування.…

1 день тому

8 речей, які треба зробити після тренування, щоб отримати максимум користі

В цій статті оговоримо ми про найважливіший час — 30-90 хвилин відразу після виконання вправ.…

1 день тому

«Геніальний винахід»: як зробити ароматизатор для шафи за 2 хвилини

Можна не купляти готові ароматизатори, які швидко вивітрюються. Найпростіше зробити їх самостійно. Це настільки просто…

2 дні тому

Решітка на плиті буде сяяти чистотою: засіб від нагару та жиру

На газовій плиті решітка може залишатися чистою тільки в одному єдиному випадку: якщо на ній…

2 дні тому

Як за кілька хвилин очистити підошву праски від накипу

Праска в побуті входить в трійку лідерів після пральної машини та пилососу. Без неї, як…

3 дні тому

Як позбутися неприємного запаху від кухонних рушників

Немає нічого дивного, що в процесі користування кухонні рушники починають не досить приємно пахнути. Доводиться…

3 дні тому