Лайфстайл

Що може заставити алое зацвісти: квітникарські поради

На підвіконні серед домашніх рослин досить часто вирощують алое. Воно ніби й немає особливої естетичності, але ж корисне. Цікавий факт, що багато хто з власників алое ніколи не бачили його цвітіння. Щось в цьому є навіть дивне, коли з’являється думка та бажання побачити це на власні очі.

Подробиці

Алое може зацвісти у випадку, якщо його до цього стимулювати. Іншими словами, рослину потрібно «розбудити». Звичайно, важливу роль в цьому відіграє й сорт алое. Найкраще для цього підходить Barbadensis miller, Aloe arborescens.

Починати стимулювання потрібно після сухого та холодного періоду. З цього все й стартує в плані організації мікроклімату. Така умова максимально наближена до природних.

Далі потрібно створити на підвіконні резервуар для рослини, в який не буде попадати тепле повітря. Оптимальна температура 5-7 градусів. Нижче не треба, бо рослина замерзне.

Поступово температура буде підвищуватися, а алое отримає сигнал до цвітіння. Воно почне формувати бутони та почне цвісти. Зверніть уваги на поливи. Оптимальний режим — один раз на тиждень. Коли почнеться процес цвітіння та загальне потепління, то тримати рослину в холодному мікрокліматі не треба.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Ця приправа зменшує симптоми депресії на 42% лише за 4 тижні

Дослідники з Університету штату Арізона виявили, що у людей із надмірною вагою ця приправа здатна…

21 годину тому

Вчені довели, що картопля в мундирі корисніша за рис

Нещодавнє дослідження вчених з Університету Невади показало, що картопля може бути кориснішою за рис, особливо…

4 дні тому

Гімнастика для кишечника: легка розминка, яка допоможе швидко сходити до туалету

Існує багато способів прискорити процес дефекації. Найголовнішими правилами нормального функціонування ШКТ є рекомендована кількість клітковини…

7 днів тому

Краща дієта для шкіри та волосся: як схуднути та залишитися красивою

Для краси волосся та шкіри дуже важливо, щоб меню було різноманітним. Саме збалансоване харчування з…

1 тиждень тому

Не вправи і не дієта: 8 несподіваних способів розігнати метаболізм

Зовсім не обов'язково нарощувати м'язову масу, щоб витрачати більше калорій, адже існують альтернативні методи прискорення…

2 тижні тому

Дієтологи розповіли про 7 головних помилок, які роблять жінки в спробах схуднути

Може здатися, що процес схуднення досить простий: потрібно витрачати більше калорій, ніж отримуєш з їжею.…

2 тижні тому