Кулінарія

Як правильно варити картоплю в мундирі: бабусина хитрість

Картопля – овоч, без якого ми вже не уявляємо своє життя. Сьогодні ми поговоримо про те, як його можна смачно приготувати в мундирі, адже навіть у цьому випадку не все так просто. Така страва чудово підходить для гарніру і може стати ідеальним компонентом салатів.

Як правильно і смачно її відварити

  1. Дуже важливо, щоб картоплини були зрілими. Розмір їх має бути середнім. Необхідно враховувати, що молода картопля має дуже тонку шкірку. Через це вона може дуже швидко розваритись. Тому для приготування таких картоплин необхідно менше часу.
  2. Спершу картоплини потрібно добре промити під проточною водою. Якщо картопля дуже брудна, то її потрібно залишити лежати у воді приблизно на 15 хвилин. Після закінчення часу протерти жорсткою губкою. Весь бруд зійде.
  3. Каструлю необхідно вибирати середнього розміру. Чисті картоплини викладаємо в неї та заливаємо водою. Її має бути стільки, щоб вона покривала картоплю на два пальці вище.
  4. Щоб картоплини не розтріскувалися, знадобиться певна кількість солі. Розрахувати її дуже просто. Беремо 0,5 ч. л. солі на 1 л води. Також це вбереже картоплю від розварювання.
  5. Середній час приготування овочів – 20 хвилин, але необхідно сказати, що тут все індивідуально. Наприклад, багато залежить від самого сорту овочів, та й їх розмір також відіграє велику роль.
  6. Щоб перевірити готові картоплини чи ні, їх рекомендується проткнути зубочисткою чи виделкою. Перші п’ять хвилин варіння вогонь має бути сильним, а потім його необхідно зменшити.
  7. Як тільки картопля повністю готова, злийте з неї воду. Потім картоплю необхідно остудити. Тут робимо так само, як і з вареними яйцями. Після того, як злили гарячу воду, необхідно злити холодну. Все просто. Коли пройде кілька хвилин, коренеплоди потрібно очистити. У мундирі можна їсти картоплю просто так, як гарнір і додавати її в салати.

Варимо у мультиварці

Що сьогодні вважається головною помічницею на кухні у сучасної господині? Правильно, мультиварка. Ми пропонуємо кілька рекомендацій для тих, хто не знає, як потрібно готувати картоплю з її допомогою.

  1. Спочатку необхідно добре вимити картоплю, а потім укласти її в чашу мультиварки.
  2. Води має бути стільки, щоб вона повністю закрила картоплю. Додаємо необхідну кількість солі.
  3. Визначити час варіння картоплі допоможе інструкція до пристрою. Зробити це можна в режимі “Варка на пару”. У такому разі знадобиться приблизно 25 хвилин. Але якщо картоплини дуже великі, то час може збільшитись до 35 хвилин.

Після закінчення дістаємо її, перекладаємо в іншу ємність і заливаємо гарячою водою. Робити це прямо в чаші мультиварки не можна, адже це може погано на ній позначитися. Різка зміна температури води призводить до псування покриття чаші.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

10 години тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

3 дні тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

6 днів тому