Здоров'я

Цикорій очищає печінку та жовчний міхур

Нагромадження токсинів в організмі може спричинити будь-яке захворювання. Тіло має природний механізм самоочищення від токсинів, але середовище в якому ми живемо і спосіб життя, який ми ведемо, навантажують організм занадто великою кількістю токсинів. На жаль, він не встигає впоратися з ними самостійно.

Токсини потрапляють до нашого організму з їжею, яку ми вживаємо, з повітрям, яким ми дихаємо та ін. Ми можемо вжити заходів, скориставшись ефектом, який надають деякі трави на організм.

Відвар з розторопші плямистої, наприклад, успішно бореться зі здуттям шлунку та накопиченими в печінці токсинами. Змішати 1 столову ложку трав’яної настойки із 1 склянкою гарячої води. Залишити настоятися протягом двадцяти хвилин і випити – найкраще тричі на день перед їжею.

Більшість досліджень показали, що розторопша плямиста покращує функцію печінки та відновлює пошкоджену печінку.

Лимон також можна використовувати для детоксикації організму. Цей метод найвідоміший і найпростіший – вам потрібні тільки вода і лимон. Видавити свіжий сік із кислого фрукта в склянку, бажано роблячи цю процедуру щоранку на голодний шлунок.

Печінку також можна очистити травою цикорієм. Щоб приготувати рецепт, вам знадобиться корінь, листя та стебло трави.

Покласти 2 ст. цикорію в 500 мл окропу. Залишити суміш залишити хвилин 15 на повільному вогні. Після того, як відвар охолоне до 40 градусів, додати до нього 2 ст. бджолиного меду. Перемішати та додати 1 ч.л. яблучного оцту. Відвар слід пити у теплому вигляді.

Цикорій використовувався для очищення печінки та жовчного міхура ще у Стародавньому Єгипті. Люди тоді вірили, що рослина може очистити кров та повністю очистити печінку від накопичених токсинів.

Рослина може використовуватись у поєднанні з іншими травами. Покласти рівні частини цикорію, кореню кульбаби та кропиву. Потім перемішати трави та висипати 2 ст.л цієї суміші у 500 мл окропу.

Залишити суміш залишити п’ять хвилин і потім зняти з плити, але залишити під накритою кришкою протягом двадцяти хвилин. Після цього розділити на три рівні частини та пити по одній частині перед прийомом їжі.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Які харчові відходи можна покласти в лунку при посадці помідорів: ви здивуєтеся – безкоштовні та ефективні добрива

Ми звикли до того, що під час посадки томатів у лунку прийнято додавати або промислові…

2 години тому

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні, якщо ви навчитеся її правильно готувати.…

3 години тому

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та вмінь, знань і навичок. Легко тим,…

3 години тому

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож потрібно вміти її готувати. Якщо ви…

4 години тому

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими шкідниками для інших рослин у вашому…

4 години тому

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою ароматної кави. Тому варто знати типові…

5 години тому