Здоров'я

Чистотіл: способи очистити тіло від багатьох хвороб

Про лікувальні властивості чистотілу згадували ще близько 372 до н. е. Вчений Теофраст із Стародавньої Греції використовував його при різних захворюваннях: пухлини печінки, жовчнокам’яної хвороби та запорі.

У сучасній медицині чистотіл використовується як проносний і сечогінний засіб, як інсектицид, що захищає садові рослини від шкідників.

З давніх-давен рослину використовували для очищення організму, тому і називається чистотілом. Найцінніше в чистотілі – жовто-жовтогарячий сік, найбільше якого міститься в корені, а менше – у стеблі та листі.

На думку травників, чистотіл бореться із раковими клітинами. Використання чистотілу в онкології пояснюється його властивістю очищати організм, т.к. в ньому містяться притовопухлинні, протигрибкові та бактерицидні речовини. Він швидко проникає у уражене місце. Цей засіб підходить і для дітей. Існує багато рецептів, але потрібно дотримуватися точно дози і не приймати протягом тривалого часу.

Рецепти з чистотілом

 


Проти ракових клітин

У термос насипати одну столову ложку трави, залити гарячою водою і залишити настоюватися близько 1, 5 годин, процідити і пити тричі на день по 1-2 столові ложки за півгодини до їжі. Ця настойка використовується при раку шкіри.


Проти запалення матки та яєчників

Рівна кількість білої омели, чистотілу та квітів пижма. Трави добре розмішати, одну столову ложку суміші залити 500 мл гарячої води, настояти протягом десяти хвилин, зняти з вогню та наполягати ще десять годин. Пити по одній чверті склянки двічі чи тричі на день.


При псоріазі та себореї

10 г на 200 мл води втирати у коріння волосся.

З коріння готують відвар, який додають у ванну, – вона допомагає при псоріазі, екземі, нейродерміті, гнійних запаленнях. Для цього подрібнити 100 г коренів і залити холодною водою, настояти дві години, потім варити на слабкому вогні 30 хвилин. Відвар проціджують та виливають у ванну. Курс триває 12 днів.


При онкологічних захворюваннях статевих органів

У рівних кількостях змішують чистотіл, кропиву та календулу. Трави попередньо подрібнюють. Одну столову ложку суміші заливають 250 мл гарячої води та настоюють у термосі. Пити по 125г на голодний шлунок вранці та ввечері

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

14 години тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

2 дні тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

2 дні тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

4 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

5 днів тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

6 днів тому