Кулінарія

З цими секретами ви станете справжнім шеф-кухарем

Будь-яка домогосподарка іноді намагається вдосконалити свої кулінарні здібності. І деякі нововведення виявляються дуже простими. Професіонали поділилися кількома лайфхаками для справжніх кулінарних чарівниць.

Щоб котлети були смачнішими

Котлети – це фірмова страва чи не кожної жінки, мами чи бабусі. І кожна з них має свій ідеальний рецепт і секрети приготування. Ця невелика порада стосується фаршу для такої прекрасної м’ясної страви.

Ваші котлети набудуть більш насиченого смаку, якщо зліпити їх з фаршу, який простояв у холодильнику не менше 5-6 годин. При цьому до нього слід додати цибулю, сіль і спеції. Ця своєрідна маринівка м’яса послужить йому лише на користь.

Багаття з чіпсів

Цей лайфхак вас справді здивує! Якщо ви разом зі своєю сім’єю зібралися в похід, обов’язково захопіть пачку чіпсів. Вони, безперечно, стануть вам у нагоді, щоб розпалити багаття.

Експерти стверджують: чіпси мають більшу потужність горіння, ніж будь-яка спеціальна рідина. Завдяки спеціям та особливому складу чіпсами можна розпалити навіть багаття з вологими дровами.

Як швидко зварити картоплю

Картопля – продукт, який у більшості випадків не потребує тривалого приготування. У середньому на таку нехитру страву, як варена картопля, йде не більше півгодини часу. Однак картопля може зваритися ще швидше. Для цього достатньо додати в каструлю трохи вершкового масла.

Перевіряємо свіжість яєць

Несвіжі яйця видають характерний неприємний запах, але дуже часто домогосподарки стикаються з цією проблемою на ранніх етапах. Перевірити свіжість цього продукту дуже просто. Для цього навіть не потрібно вдаватися до серйозних спостережень.

Досить просто зварити яйця та помістити їх у холодну воду. Якщо вони опускаються на дно – значить, з їхньою свіжістю все в повному порядку. Якщо яйця виринають, то вони несвіжі.

Найкращий спосіб натерти сир

Для будь-якої людини, яка хоча б раз у житті стикалася з необхідністю натерти сир, це виявилося справжнім випробуванням. Дрібні шматочки сиру дуже складно видалити із тертки. Але існує простий і зручний спосіб уникнути цієї проблеми за допомогою засобу, який є в будинку кожної господині.

Перш ніж відправити сир на тертку, змастіть її поверхню вершковим маслом. На гладкій, добре обробленій поверхні сир не клеїться, і ви зможете відмити тертку без зайвих зусиль.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та…

4 години тому

Чи можна мити ламінат мийним пилососом

Волога та деревина погано сумісні. Надмірна волога псує натуральний матеріал. У випадку з ламінат ситуація…

5 години тому

Ефективний спосіб нейтралізації запаху сечі з постільної білизни та одягу

Якщо вчасно не впоратися з забрудненням, можлива проблема. Запах ніби в'їдається в волокна та набуває…

7 години тому

Як сушити рушники та килимки, щоб не утворився запах сирості

В ванній кімнаті рушники та килимки постійно знаходяться в використанні, адже ніхто не буде їх…

1 день тому

Як легко відмити решітку з плити, яка вкрилася товстим шаром жиру

Не дивно, що решітка на кухонній плиті швидко вкривається товстим шаром жиру. Проблема полягає в…

1 день тому

Чи безпечно залишати пральну машину постійно включеною в розетку

Про пральні машини між експертами, сервісними службами та споживачами постійно точаться розмови та суперечки щодо…

2 дні тому