Кулінарія

Топ 5 секретів, завдяки яким ви навчитеся правильно варити яйця і вони легко очищатимуться

Сьогодні ми хочемо поділитись з вами дуже простою інструкцією, яка допоможе зварити яйця до ідеального стану.Чиститись вони будуть швидко та легко. Хтось вважає, що у цьому немає нічого складного. Насправді, є деякі тонкощі, які потрібно враховувати.

Насамперед потрібно перевірити якість продукту

Є певні чинники, на які треба завжди звертати увагу. Варто зазначити, що колір яєць не має жодного значення. Найголовніше – це ціла шкаралупа. Потрібно враховувати термін придатності та дивитися на маркування. Якщо на яйцях стоїть позначка «Д», то термін їхньої придатності становить не більше ніж сім днів.

Яйця з позначкою “С” можуть зберігатися в холодильнику приблизно до двох місяців, вони вважаються їстівними. Також вони є і з позначкою “В”, такі яйця дуже великі і вважаються найякіснішими. Перевірити свіжість можна всім відомим способом. Необхідно взяти яйце і опустити його в кухоль або склянку з водою. Якщо воно свіже, то неодмінно опуститься на дно, а от яйця, які не можна вживати, спливають гострим кінцем вгору.

Готуємо яйця

Якщо ви тільки витягли їх із холодильника, потрібно почекати, щоб яйця звикли до кімнатної температури. Щоб вони легко очистилися від шкаралупи, необхідно класти їх уже в киплячу воду, а не холодну.

Велику роль грає час варіння

Багато людей вважають, що найголовніше – це просто залити яйця холодною водою та поставити їх на плиту. Це не так. Необхідно готувати яйця чітко певний час. Тоді білок та жовток будуть ідеальними. Все тому, що жовток і білок різної консистенції, тому вони не однаково реагують на високу температуру. Є один оптимальний варіант варіння, про який ми зараз вам розповімо. Необхідно перші 40 секунд, щоб яйця кипіли на великому вогні. Далі робимо вогонь меншим і варимо їх рівно 8 хвилин.

Можна купити електричну яйцеварку. Завдяки їй набагато легше приготувати ідеальні варені яйця.

Що потрібно зробити перед чищенням

Як тільки час варіння минув, необхідно відразу витягнути яйця з води, щоб вони охололи. Не варто забувати про найголовніший фактор, який впливає на якість швидкості очищення шкаралупи – це температура. Також можна з гарячої води одразу перекласти яйця у холодну. Як тільки вони стануть кімнатної температури, можна відразу починати їх чистити. Іноді важливо досягти ідеальної овальної форми яєць. Для цього необхідно опустити їх у крижану воду. Завдяки своїй пластичності білок і жовток швидко займають вільний простір. Коли яйце звариться, воно буде ідеальної форми.

Чищення яєць

Якщо яйця повністю охололи, чистити їх необхідно під проточною холодною водою. Таким чином можна швидко позбутися не тільки великої шкаралупи, а й дрібних осколків. Яйце, яке буде бездоганно зварене, можна почистити за кілька секунд. Також можна стукнути його об тверду поверхню і покатати по столу. Це теж один із найпростіших і найшвидших способів очищення яєць.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

2 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

3 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

4 дні тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

4 дні тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

4 дні тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

6 днів тому