Здоров'я

Дієта «1200 ккал» допоможе схуднути протягом місяця на 5-7 кілограм

Перш, ніж сідати на ту чи іншу дієту, потрібно зробити розрахунок, який підкаже тобі, скільки калорій на день потрібно споживати, щоб стрілка вагів пішла вниз. Але є й універсальні рішення, наприклад дієта «1200 ккал», яка підходить практично всім. При цьому відмовлятися від десертів чи шоколадних млинців тобі не доведеться. Їси улюблені страви і худнеш – просто ідеально!

Дієта на 1200 ккал – чудовий варіант для схуднення. На такій кількості калорій можна харчуватися досить різноманітно, не відчувати голоду і при цьому худнути.

Кому підійде дієта 1200 ккал?

Якщо ти вирішила сісти на дієту (будь-яку!), пам’ятай, що головне – не нашкодити своєму здоров’ю. Не кидайся в крайнощі: не можна урізати свій раціон до 500-700 ккал на день, сидіти на воді, приймати таблетки для схуднення і таке інше. Спочатку розрахуй свою норму калорій — формула є у вільному доступі в Мережі (забий у пошуковику фразу «добова норма калорій»), щоб зрозуміти, чи тобі підійде дієта на 1200 ккал або не варто так сильно зменшувати денну калорійність.

Для комфортного та поступового схуднення радимо тобі знизити калорійність раціону на 200-300 ккал від індивідуальної добової норми. Більшості жінок якраз підходить дієта на 1200 ккал на день, меню якої включатиме всі необхідні організму компоненти. Повір, ти насправді почнеш худнути.

Але якщо в тебе є якісь протипоказання або ти сумніваєшся в тому, що твій організм у нормі, то обов’язково проконсультуйся з фахівцем. Це краще робити перед будь-якою дієтою – не виключено, що з якихось причин навіть збалансована дієта на 1200 ккал не підійде тобі. Наприклад, якщо ти вагітна, годуєш грудьми, щодня стикаєшся з підвищеними фізичними чи розумовими навантаженнями, відновлюєшся після захворювань.

Точна відповідь на вибір дієти тобі дасть фахівець, але в будь-якому випадку краще не урізати калорії занадто сильно – так можна досягти ефекту йо-йо, тобто набрати вагу назад відразу після припинення низькокалорійної дієти.

Для більшості дівчат низькокалорійна дієта 1200 ккал на день – це оптимальний варіант для схуднення.

У чому суть дієти “1200” ккал?

Дієта «1200 ккал» будується на правильному харчуванні та збалансованому меню, яке не повинно завдавати тобі жодного дискомфорту. Правильне харчування – це не страшно, не нудно і не складно. Одна з головних умов — вона має бути різноманітною, а не лише вареною грудкою та огірками.

Ось що точно має бути в твоєму раціоні:

  • риба,
  • морепродукти,
  • птах;
  • яловичина;
  • гриби;
  • фрукти;
  • ягоди;
  • овочі;
  • горіхи;
  • сухофрукти.

Борошно краще замінити на цільнозернове, а цукор прибрати зовсім або використовувати замість нього цукрозамінник.

А ось сіль можна з раціону не прибирати. Зазвичай її виключають зі свого меню спортсмени перед змаганнями, щоб «підсушитися», і це крайній захід.

Ще можеш додати до раціону молочні продукти з жирністю до 5%, які відмінно підходять для правильного харчування та схуднення. Як ти бачиш, білкова їжа обов’язково має бути присутня – без неї дієта на 1200 ккал на день неможлива.

Ще одна порада – заздалегідь продумай меню дієти на тиждень, придумавши раціон на 1200 ккал на кожен день – так тобі буде легше зробити своє харчування різноманітним. Чергуй продукти та способи їх приготування, а також додай спеції та приправи. І ще один приємний момент у правильному харчуванні: раз на тиждень ти можеш дозволити собі улюблений смаколик, лише в помірній кількості. Це жодним чином не зашкодить твоїй фігурі.

Режим харчування та тренувань: проста дієта на 1200 калорій

Для того, щоб схуднути на дієті 1200 ккал, потрібно дотримуватися режиму харчування. Для хорошого метаболізму необхідно їсти кожні 3-4 години. Останній прийом їжі має бути за 3 години до сну – це може бути склянка кефіру чи баночка йогурту. Не забувай пити чисту воду – 1,5-2 літри на день. Якщо ти затятий кавоман, то залиш у своєму раціоні американо з невеликою кількістю молока, а ось капучино, латте з додаванням сиропів необхідно виключити, оскільки вони є джерелом величезної кількості калорій.

Якщо ти почала правильно харчуватися і тренуватися в залі, то вага, незважаючи на те, що ти дотримуєшся дієти на 1200 ккал на день, може почати збільшитися. Це відбувається тому, що нарощуються м’язи, які заміняють жирову тканину. Найефективніше буде т орієнтуватися на обсяги в сантиметрах, на розміри одягу, а також візуальний стан тіла.

Найкращий варіант для тих, хто тренується і водночас худне – білкова дієта на 1200 ккал, меню якої багате на м’ясо, бобові, молочні продукти, рибу. Все це джерела білка, важливий для побудови м’язів.

Дієта 1200 ккал з рецептами: як харчуватися смачно та різноманітно

Як ми вже говорили – низькокалорійна дієта зовсім не означає, що доведеться перейти на гречку та кефір: меню на тиждень на 1200 ккал може бути різноманітним, а саме харчування дуже смачним.

Готувати довго теж необов’язково. Багато страв можна приготувати дуже швидко. Відмовся від смаження та приготування з великою кількістю олії. Натомість тушкуй, відварюй, запікай у духовці, готуй у мультиварці – вибирай способи, які вимагатимуть від тебе мінімальної участі. Дієта на тиждень на 1200 ккал може включати і десерти, і різні види м’яса, і багато іншого.

Одна з найздоровіших систем харчування – середземноморська дієта, раціон на 1200 ккал у якій включатиме і м’ясо, і овочі, і цілісні злаки. Голодною ти точно не залишишся.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Не робіть так з фіалками: 6 згубних помилок поливу

Досить часто квітникарі початківці, в яких ще недостатньо досвіду, неправильно поливають рослини. Варто звернути увагу…

2 години тому

Як змусити скрипучу підлогу «замовкнути»: простий засіб

Скрип підлог у будинку негативно впливає на мешканців: неприємний звук, що постійно звучить, викликає сильне…

3 години тому

Коли краще пересаджувати кімнатні рослини, щоб добре прижилися на новому місці

Досвідчені квітникарі знають, що не можна пересаджувати рослини, коли заманеться, потрібно підбирати певний сприятливий час.…

4 години тому

Досвідчений дачник знайде застосування старому відру: креативні та корисні рішення для вашої ділянки

Старі відра часто відправляються в контейнер для сміття, оскільки вони вже не можуть якісно виконувати…

6 години тому

Як збільшити термін зберігання розрізаного лимона: 3 простих способи

Будь-яка господиня знає, що розрізаний лимон, зазвичай не зберігається довго. Якщо відправити в холодильник цитрус,…

9 години тому

Немає миючого засобу: як відмити посуд у цій ситуації – знадобиться «макаронна» вода

Гель для миття посуду може закінчитися в самий невідповідний момент. Що робити господині, якщо бюджет…

11 години тому