Кулінарія

Скористайтеся одним із цих способів прикраси шарлотки, щоб вона вийшла дуже апетитною

Шарлотка – улюблений домашній десерт усіх кулінарних майстринь. Але погодьтесь з твердженням, що прикрасити пиріг – це окремий вид мистецтва.

Подробиці

Декором можуть стати яблука, глазур, візерунок та навіть тісто.

Рекомендуємо спробувати кожен із цих варіантів, щоб обрати найоптимальніший з них для себе.

Прикрашаємо шарлотку глазур’ю

Це найлегший, але зовсім не нудний варіант. Найпростіше прикрасити вашу шарлотку допоможуть кулінарні посипки: шматочки шоколаду, кокосова стружка, горіхова крихта. Також можна залити пиріг глазур’ю – шоколадною чи білковою, на ваш смак. Деякі домогосподарки використовують для декорування кулінарний шприц, прикрашаючи випічку тонкою глазурною сіткою.

Додаємо до яблук яблука

Якщо ви не бажаєте додавати в пиріг сторонні інгредієнти, побоюючись, що це зіпсує його смак, можна використовувати для оформлення яблука! Найпоширеніший варіант такої прикраси – згорнути з них трояндочки.

Головний мінус цього способу – зі створенням таких бутонів доведеться добре повозитися. Зате «квітковий декор» анітрохи не змінить смаку вашої шарлотки, додавши її зовнішньому вигляду ще більшої естетики та краси.

Шарлотка з гарними візерунками

На плоскому пирогу завжди нарядно виглядають орнаменти та різноманітні візерунки. Тому важливо, щоб верх вашої шарлотки був дуже рівним.

Створити на пирозі химерні та ефектні візерунки вам допоможуть паперовий трафарет чи ажурна серветка. Досить просто посипати верхівку шарлотки пудрою через такий трафарет. Після цього дайте випічці охолонути, щоб пудра не розплавилася, зіпсувавши таким чином усі ваші старання.

Тісто також може стати декором

Класична решітка з тіста знайома, напевно, кожній господині. Але пластичність тіста дозволяє виліпити з нього ще кілька простих фігур для прикраси пирога.

Справжні умільці можуть спробувати вирізати чи зліпити фігурки. Які саме будуть ці фігурки, залежить від вашої фантазії та творчого задуму. З тіста також легко зробити трисмугову косу або борошняну крихту. Декор із тіста вийде особливо оригінальним, якщо ви спробуєте поєднати кілька із запропонованих вище варіантів.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

12 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

13 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

1 день тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому