Лайфстайл

Чи потрібно викопувати лілії на зиму: дачникам на замітку

Лілії досить ніжні рослини, проте мають стійкість до холодів. Цибулини в землі бояться не пониження температури, а неймовірну вологість, яка з’являється з настанням осені. Від неї страждають всі цибулеві на клумбах.

Подробиці

Тривала холодна та волога осінь дійсно несе небезпеку для лілій. Вони можуть згнити. До речі, зимою цибулини на клумбах дуже люблять миші. Для них вони дуже смачні. Весною можете не побачити нових квітів, тому не дивуйтеся.

Велике значення має зима в плані пониження температури. Якщо холоди помірні, то лілії можуть витримати. При сильних морозах цибулини будуть знищені. Саме тому дачники викопують їх.

Якщо ви вирощуєте ранні сорти лілій, тоді їх рекомендують викопувати в вересні. З пізніми сортами не поспішайте. Їх можна тримати на клумбах до кінця вересня.

Викопані цибулини потрібно промити, обробити від інфекцій та шкідників та просушити. Зберігати лілії потрібно при постійній низькій плюсовій температурі. Якщо порушити температурний режим, то цибулини можуть пустити пагони та коріння.

Імітувати холодну осінь можна в холодильнику. Насипте в невелику ємність торф, туди покладіть цибулини та поставте в холодильник на зберігання. Навесні у вас буде готовий посадковий матеріал.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Названо трендові кольори взуття восени 2024 року

Взуття вважається найважливішим елементом будь-якого образу. Однак найчастіше дівчата вибирають універсальні пари, які, як правило,…

6 години тому

Який макіяж варто спробувати зробити восени 2024 року

У світі краси з'явилося кілька нових трендів та закономірностей. У добірці зібрали свіжі та надихаючі…

1 день тому

5 стильних варіантів брюк, з якими краще носити короткий пуховик цієї осені

Найбільше труднощів у модниць викликає пошук низу, який ідеально поєднувався б з пуховиком. І якщо…

1 день тому

Які короткі стрижки стали модними цієї осені

Недбалість, прихована динаміка, природність і практичність — 2024 рік продовжує диктувати свої тренди, дотримуючись яких…

2 дні тому

Експерти розповіли, як вибрати модний светр на зиму

Знайти ідеальний светр на зиму мріють усі, але це вдається одиницям, хоча на перший погляд…

2 дні тому

10 способів використання олії чайного дерева для краси, чистоти та здоров’я

Після дискусій про плюси та мінуси кокосової олії багато хто почав шукати альтернативи. Одна з…

4 дні тому