Здоров'я

Ці прості звички та поради від дієтологів допоможуть жінкам 40+ худнути швидше

Ось що потрібно робити обов’язково, якщо ти твердо вирішила скинути зайву вагу та змінитити свій спосіб життя, але не готова кардинально змінювати розпорядок дня або здійснювати спортивні подвиги.

Цим порадам легко слідувати, а ефект від них ти помітиш незабаром: енергії стане більше, тіло підтягнеться, і це мотивує на нові кроки у боротьбі із зайвою вагою. А навіть якщо й не мотивує – користь для організму буде точно!

Випити склянку води відразу після пробудження

У середньому людське тіло за ніч сну втрачає близько півлітра води. А якщо в спальні спекотно і сухо, втрати можуть виявитися ще серйознішими. У будь-якому випадку, склянка звичайної чистої води кімнатної температури — найпростіший спосіб запустити робочі системи тіла на старті нового дня. Вода сприяє здоровій перистальтиці кишечника, приносить користь печінці та ниркам, і є гарною профілактикою тромбозу. А ще заповнює шлунок, не дозволяючи почуттю голоду взяти над тобою гору з самого ранку.

До речі, ти знаєш, що центри спраги та ситості перебувають у головному мозку по сусідству? І часто вовчий апетит насправді вказує на нестачу рідини.

Обов’язково повноцінно поснідати

Складай свій сніданок таким чином, щоб він комбінував продукти, що сприяють нормалізації ваги.

Багато хто худне зовсім відмовляється від ранкового прийому їжі, припускаючи, що це просто «відрізає» калорії. Такий підхід докорінно невірний, адже сніданок має стати чи не найважливіший прийом їжі. Він балансує гормони обміну речовин, дає енергію та ситість та страхує від переїдання протягом дня. Тому їж зранку:

Фрукти

Забезпечте тебе антиоксидантами, вітамінами і клітковиною без зайвих калорій.

Цілісне зерно

Не варто боятися вуглеводів як вогню, адже вони несуть енергію та ситість. Але важливо уникати промислово перероблених, очищених від користі продуктів. Вівсянка або цільнозерновий хліб – чудові продукти для сніданку.

Білок

Багаті протеїном продукти вирівнюють рівень цукру в крові. А відсутність його сплесків чудово “виховує” жирові клітини. Клінічні дослідження не залишають сумнівів: багата на білок дієта допомагає знизити масу тіла і змінити композицію фігури, зробивши її більш підтягнутою.

Пройтися пішки на свіжому повітрі

Схуднення за допомогою ходьби – чудовий додаток до процесу нормалізації харчування. Прогулянка спалює калорії, зміцнює м’язи, суглоби та кістки, стимулює вироблення гормонів гарного настрою. Якщо немає можливості виходити на прогулянку окремо, обзаведися зручним взуттям та зроби частину свого звичайного ранкового маршруту пішим.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

13 години тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

14 години тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

2 дні тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

2 дні тому

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

3 дні тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

4 дні тому