Лайфстайл

Як треба зберігати квасолю, щоб не завелися шкідники

Навіть якщо ви є поціновувачем м’ясного борщу, неприємно, коли знаходите жучків або черв’ячків у квасолі. З новим врожаєм квасолі, настає питання про те, як її зберегти протягом осені і зими до весни. Правильний спосіб збереження дозволить вам насолоджуватися квасолею в різних стравах не лише впродовж наступного сезону, але й протягом декількох років.

Подробиці

Є чимало способів, що допоможуть зберегти квасолю. Про всі писати не будемо, а от перевіреними поділимося.

1. Якщо є місце в морозильній камері, де ми вже писали можна зберігати і ягоди, і фрукти, й овочі, то відправте на зимівлю й квасолю. Навіть молоду можна заморожувати, а зрілу-суху — тим більш.

2. У скляній банці, яку щільно треба закрити кришкою, додавши 1 головку часнику. Проте краще розділити на зубки. На смак квасолі це не вплине, а от шкідників відлякає від затії зіпсувати бобові.

3. Ідеально висушену квасолю можна зберігати у пластикових пляшках. На дно покласти 1 зубчик часнику та 1 лавровий листок. Проте обов’язково квасоля має бути сухою, щоб не запріла і не зацвіла. Бо буде інша проблема, крім молі й жучків.

4. Якщо плануєте зберігати у підвалі чи на горищі, то краще це робити у стеблах. Але перекладіть стеблами кропу сухого. Щоб гризуни не зіпсували план якісного зберігання, не забувайте про боротьбу з ними теж.

5. Квасолю перед зберіганням варто прогріти в духовці, але не запекти, а саме прогріти. Це допоможе позбутися потенційних шкідників на стадії личинок. Прогріту квасолю остудити та пересипати в банки чи лотки, які будуть зберігатися у холодильнику.

Анна Чернякова

Маю 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Вже не перший рік ділюся з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

14 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

15 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

1 день тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

3 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

3 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

4 дні тому