Категорії: Кулінарія

Найвдаліший рецепт приготування ніжної яловичої печінки в сметані

Найсмачніша недорога страва на вечерю для всієї родини! Печінка яловича у сметані на сковороді з цибулею – приклад швидкого та простого варіанта вечері. Крім цього, печінка ще й дуже корисна – вона містить дуже багато заліза. Сметанний соус надає страві соковитості, ніжності та вершкового смаку.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича 400 гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 100 гр
  • Вода (окріп) 150 мл
  • Пшеничне борошно 2 стол. ложки
  • Рослинна олія 2 стол. ложки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Підготуйте продукти. Заморожену печінку розморозьте у холодильнику, не доводячи до м’якого стану. Свіжу, навпаки, трохи підморозьте, так її легше буде нарізати і знімати плівку. Сметана підійде будь-якої жирності. Вийміть заздалегідь сметану з холодильника. Так вона не згорнеться під час приготування.

Цибулину почистіть і наріжте тонким пір’ям.

Не до кінця розморожену печінку почистіть від плівок та жилок. Потім наріжте її на невеликі шматочки. Не дрібніть занадто сильно – чим товщі шматочки, тим соковитішою вийде печінка.

Викладіть печінку на обробну дошку в один ряд. Посоліть і поперчіть її. Присипте шматочки зверху борошном, потім переверніть їх і присипте інший бік – так вийде швидше, ніж панірувати кожен шматочок окремо в тарілці.

На добре розігріту пательню, налийте олію для смаження. Викладіть в розігріту олію цибулю. Смажте її, помішуючи, близько 5 хвилин, до прозорості.

Потім відсуньте цибулю убік або викладіть в миску. На місце, що звільнилося, викладіть шматочки печінки в один ряд. Якщо після цибулі залишалося мало олії, то влийте ще трохи перед викладанням печінки.

Обсмажте печінку з одного боку до золотистого кольору, потім переверніть на іншу. Обсмажте її до рум’яності з іншого боку теж. Вистачить 5 хвилин з кожного боку, не потрібно доводити печінку до готовності, оскільки вона ще тушкуватиметься в сметані. Тільки не забувайте про цибулю, її теж час від часу помішуйте.

У сметану влийте окріп і добре перемішайте до однорідності – у такий спосіб ви уникнете подальшого згортання соусу. Влийте сметану з водою у сковороду з печінкою. Перемішайте печінку із соусом.

Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте страву 10-15 хвилин, залежно від розміру шматочків. Але не довше – печінка від довгого тушкування стає жорсткою. Спробуйте соус на смак, додайте спеції за смаком.

Перед подачею посипте печінку нарізаною петрушкою або іншою зеленню до смаку.

Смачного!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та…

13 години тому

Чи можна мити ламінат мийним пилососом

Волога та деревина погано сумісні. Надмірна волога псує натуральний матеріал. У випадку з ламінат ситуація…

13 години тому

Ефективний спосіб нейтралізації запаху сечі з постільної білизни та одягу

Якщо вчасно не впоратися з забрудненням, можлива проблема. Запах ніби в'їдається в волокна та набуває…

15 години тому

Як сушити рушники та килимки, щоб не утворився запах сирості

В ванній кімнаті рушники та килимки постійно знаходяться в використанні, адже ніхто не буде їх…

2 дні тому

Як легко відмити решітку з плити, яка вкрилася товстим шаром жиру

Не дивно, що решітка на кухонній плиті швидко вкривається товстим шаром жиру. Проблема полягає в…

2 дні тому

Чи безпечно залишати пральну машину постійно включеною в розетку

Про пральні машини між експертами, сервісними службами та споживачами постійно точаться розмови та суперечки щодо…

2 дні тому