Здоров'я

Справжня скарбниця колагену та ретинолу: який фрукт найкорисніший восени

Перед настанням холодів потрібно отримати максимум користі від сезонних фруктів та овочів. Тим більше вони зараз дуже бюджетні і можуть стати чудовою заміною солодощам і висококалорійним снекам.

Рано восени корисно їсти всі сезонні фрукти та овочі, які тільки можуть бути на столі. Але якщо говорити про десертні фрукти, фахівці радять зробити акцент на дині. Цей плід особливо корисний для жінок — з різних причин.

У дині багато бета-каротину

Бета-каротин – похідна вітаміну А, того самого ретинолу, що так корисно для шкіри. Це найпотужніший антиоксидант, який захищає клітини організму від запальних процесів та передчасного старіння.

Вона допомагає у синтезі колагену

За рахунок високого вмісту вітаміну С та кремнію диня опосередковано покращує вироблення колагену – основного структурного білка, що відповідає за якість шкіри, волосся та нігтів. До того ж у м’якоті дині міститься чимало інших мінералів та мікроелементів, корисних для нашої зовнішності. Наприклад, кобальт допомагає боротися із хвороботворними бактеріями, селен підтримує еластичність шкіри, а калій балансує рівень зволоження.

У ній багато клітковини

Диня містить харчові волокна, також багато води. Це благотворно впливає на роботу кишечника, рівень цукру в крові і на обмінні процеси в організмі в цілому. Головне – не захоплюватися і не їсти більше 400-500 грамів плода на день.

Надмірне вживання дині може призвести до розладу травлення, діареї та болю в животі. До того ж у зазначеній кількості фрукту міститься достатній рівень корисних вітамінів та мінералів. Наприклад, для споживання добової норми вітаміну С знадобиться з’їсти лише 200 г дині.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

6 години тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

7 години тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

1 день тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

1 день тому

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

2 дні тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

3 дні тому